Δροσερό και διαφορετικό γλυκό με φρουτώδες άρωμα; Τότε πρέπει να φτιάξεις αυτή τη συνταγή σίγουρα.

Υλικά

Για τη βάση

½ φλιτζάνι βούτυρο

¾ φλιτζάνι ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Λίγο αλάτι

1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη κρέμα

1 πακέτο τυρί κρέμα

¼ φλιτζάνι βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3-4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση

φράουλες σε φέτες

μούρα

ακτινίδια σε φέτες

ροδάκινα σε φέτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς ενώ σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 επιπλέον λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη όπου φτιάξαμε στο ταψί και πιέζουμε ενώ ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.

Παράλληλα σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της κρέμας και μόλις κρυώσει η βάση απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 3 μέρες.