Όπως σου έχει μάθει η μέχρι τώρα εμπειρία σου, μία σχέση θέλει την δουλειά των δύο για να μπορέσει να κρατηθεί δυνατή. Εκτός από τα απαραίτητα (αγάπη/σεβαμός/εμπιστοσύνη/ειλικρινεία κτλ), χρειάζονται κι άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις και εσύ και ο φίλος σου, προκειμένου να αποφύγετε την έντονη ρήξη. Γιατί όπως λέει και ο λαός, αν ραγίσει το γυαλί δεν ξανακολλάει, γι’αυτό δεν πρέπει να φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Τις παρακάτω φράσεις λοιπόν καλό είναι να μην τις λες:

1. Εσύ φταις, όχι εγώ

Το να ρίχνεις τις ευθύνες συνεχώς στον σύντροφο σου, δεν πετυχαίνεις τίποτα απολύτως. Και όπως πάλι ξέρεις πολύ καλά, σε μία σχέση ΠΑΝΤΑ φταίνε και οι δύο. Αντί λοιπόν να ρίχνεις ευθύνες -ακόμα κι αν έχεις δίκιο-, συζήτησε το πρόβλημα και θα δεις ότι θα βρεθεί λύση.

2. Καλά-καλά κάνε ότι θέλεις

Στην πραγματικότητα αυτό που θέλει, εσένα δεν σ’αρέσει καθόλου γι’αυτό αντί να παροτρύνεις μια κατάσταση που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε δυνατό τσακωμό, δώσε τους λόγους σου που όλο αυτό σε ενοχλεί.

3. Τώρα δεν θέλω να μιλήσω

Πότε όμως; Όταν δεν θα θέλει μετά ο φίλος σου; Όταν προκύπτει ένα θέμα, ένας τσακωμός τέλος πάντων, καλό είναι να το συζητάς, διαφορετικά τα νεύρα μέσα σου θα μεγαλώνουν.

4. Οκ ναι, ό,τι πεις

Ξεκάθαρη ειρωνεία χωρίς κανένα νόημα. Πάνω απ’όλα σε μία σχέση πρέπει να υπάρχει επικοινωνία. Να το θυμάσαι κάθε φορά που βάζεις τον θυμό σου μπροστά.

5. Είσαι πολύ…

Ό,τι και να πεις την στιγμή του τσακωμού -ακόμα και το πιο μικρό- θα είναι φάουλ. Όσα νεύρα και να έχεις πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός ανάμεσα σας.