Όσον αφορά το styling, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε. Αυτές οι οδηγίες είναι θεμελιώδεις για τη δημιουργία μιας αισθητικά ευχάριστης και συνεκτικής εμφάνισης που συμπληρώνει την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής σας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τους κανόνες στιλ που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε.

Κανόνας 1: Το Fit είναι το κλειδί

Ανεξάρτητα από το πόσο μοντέρνα ή ακριβά είναι τα ρούχα σας, αν δεν ταιριάζουν σωστά, ολόκληρο το ντύσιμό σας θα δείχνει απεριποίητο και μπερδεμένο. Η σωστή εφαρμογή είναι το θεμέλιο για ένα κομψό ντύσιμο και είναι απαραίτητο να βρείτε ρούχα που κολακεύουν τον σωματότυπό σας.

Κανόνας 2: Ντυθείτε για την περίσταση

Ο τρόπος που ντύνεσαι πρέπει πάντα να είναι κατάλληλος για την περίσταση. Ενώ σίγουρα μπορείτε να βάλετε τη δική σας πινελιά στα πράγματα, το να ντύνεστε ακατάλληλα για μια εκδήλωση θα σας κάνει να φαίνεστε παράξενοι και άβολοι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη την τοποθεσία, τον ενδυματολογικό κώδικα και την ατμόσφαιρα της περίστασης πριν κάνετε οποιαδήποτε επιλογή ρούχων.

Κανόνας 3: Προσοχή στις αναλογίες

Οι αναλογίες του ντυσίματός σας είναι καθοριστικές και μπορούν να απογειώσουν ή να καταστρέψουν την εμφάνισή σας. Για να δημιουργήσετε ισορροπία στο ντύσιμό σας, φροντίστε τα ρούχα σας να μην είναι πολύ στενά ή πολύ φαρδιά και τα αξεσουάρ σας να είναι ανάλογα με τον σωματότυπό σας. Για παράδειγμα, εάν είστε μικροκαμωμένη, αποφύγετε τα μεγάλα κοσμήματα που μπορεί να καλύψουν το σώμα σας.

Κανόνας 4: Κατανοήστε τη Θεωρία των Χρωμάτων

Το χρώμα είναι ένα ισχυρό εργαλείο στο στιλ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία διαφόρων εφέ. Η κατανόηση του χρωματικού κύκλου και των διαφορετικών αποχρώσεων μπορεί να σας βοηθήσει να συνδυάσετε ρούχα που είναι οπτικά αρμονικά. Πειραματιστείτε με συμπληρωματικά και αντίθετα χρώματα για να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα και ψαγμένα look.

Κανόνας 5: Επενδύστε σε κλασικά κομμάτια

Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα κλασικά κομμάτια δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Η επένδυση σε κλασικά κομμάτια υψηλής ποιότητας, όπως μια καμπαρντίνα, ένα λευκό πουκάμισο ή ένα μικρό μαύρο φόρεμα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αναδείξετε το φινετσάτο στιλ σας. Τα κλασικά κομμάτια είναι ευέλικτα και μπορούν να διαμορφωθούν με διαφορετικούς τρόπους για να ταιριάζουν σε διαφορετικές περιστάσεις.

Με λίγα λόγια, αυτοί οι κανόνες styling δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθούν, καθώς αποτελούν τη βάση ενός στιλιστικά ορθού ντυσίματος. Να θυμάστε ότι το κλειδί για το καλό στιλ δεν είναι μόνο να ακολουθείτε τους κανόνες αλλά και να διασκεδάζετε και να εκφράζετε την προσωπικότητά σας μέσα από τα ρούχα σας. Όπως έχει πει πολλές φορές ο Στέλιος Κουδουνάρης «βασικό στοιχείο styling είναι το χαμόγελο και το attitude».