Η συνταγή για γαρίδες σαγανάκι στο Air Fryer αποτελεί μια νόστιμη και ελαφριά επιλογή για ένα γευστικό γεύμα ή ορεκτικό. Οι γαρίδες σε συνδυασμό με το αρωματικό σκόρδο και το κρεμμύδι προσφέρει μια έντονη γευστική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη. Εύκολη στην παρασκευή της και με λίγες θερμίδες, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή και γευστική επιλογή στο τραπέζι τους.

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια γαρίδες, αφαιρέστε τη φλούδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 ποτήρια κέτσαπ
  • 100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
  • Φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το Air Fryer σας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 5 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο και το αλάτι και το πιπέρι στο γούστο σας.
  3. Τοποθετήστε τις γαρίδες στο καλάθι του Air Fryer, διασπείροντάς τες ομοιόμορφα.
  4. Ψήστε τις γαρίδες στο Air Fryer για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσόκοκκινες και να μαγειρευτούν εντελώς.
  5. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος των γαριδών, σε ένα μικρό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να αποκτούν χρώμα.
  6. Προσθέστε τη ντοματοκέτσαπ στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά.
  7. Αφαιρέστε το μπαστούνι των γαριδών από το Air Fryer και σερβίρετέ τες σε ένα πιάτο.
  8. Ρίξτε το μείγμα σαγανάκι πάνω από τις γαρίδες και ρίξτε τη θρυμματισμένη φέτα από πάνω. Αν θέλετε, προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό για να δώσετε ένα επιπλέον αρωματικό στοιχείο.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Πανεύκολες γαρίδες στον φούρνο