Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα με φρέσκιες αγκινάρες και κρεμώδες αβοκάντο είναι μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή για ένα συνοδευτικό αλλά και κυρίως γεύμα με υλικά της άνοιξης.

Υλικά:

  • 2 μεγάλες αγκινάρες
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι, ξυμένο και κομμένο σε φέτες
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • Λίγο παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Αφαιρέστε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις αγκινάρες με το αβοκάντο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
  3. Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω στη σαλάτα.
  4. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  5. Αφήστε την ανοιξιάτικη σαλάτα για να αναμειχθούν τα αρώματα για μερικά λεπτά πριν σερβίρετε.
  6. Σερβίρετε τη σαλάτα σε μια όμορφη σαλατιέρα ή σε μεμονωμένα πιάτα, δίνοντας έμφαση στο χρώμα και στη φρεσκάδα των υλικών.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Πράσινη σαλάτα με καλαμάρι