Το σκουμπρί και το κόκκινο κρεμμύδι περνούν σε σουβλάκια σε αυτή τη γεμάτη γεύση συνταγή. Εξαιρετικό μπάρμπεκιου ή ψητό στο φούρνο.

Συστατικά

  • 8 μεγάλα φιλέτα σκουμπρί, χωρίς τα κόκαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη)
  • 1 λεμόνι, μόνο το ξύσμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • πρέζα τσίλι σε σκόνη ή νιφάδες (προαιρετικά)
  • 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, το καθένα κομμένο στα τέσσερα
  • 1 λεμόνι, κομμένο στα τέσσερα, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Βεβαιωθείτε ότι κάθε φιλέτο είναι χωρίς κόκαλα. (Είτε αφαιρέστε την κοιλιά και πιάστε τα κόκαλα με μια πένσα από κόκκαλο ψαριού ή καθαρό τσιμπιδάκι ή ακολουθήστε τη γραμμή των οστών, κόβοντας και τις δύο πλευρές τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κόκκαλο και ανασηκώστε τα.)
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φύλλα ρίγανης, το ξύσμα λεμονιού, το ξύδι από κόκκινο κρασί και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε το τσίλι, αν χρησιμοποιείτε.
  3. Τοποθετήστε τα φιλέτα σκουμπρί στη μαρινάδα και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, γυρνώντας μία ή δύο φορές για να βεβαιωθείτε ότι έχουν καλυφθεί εντελώς με τη σάλτσα. Περάστε τα φιλέτα σε μακριά σουβλάκια, σε στιλ κονσερτίνα, προσθέτοντας φέτες κόκκινου κρεμμυδιού σε κάθε άκρη.
  4. Αν μαγειρεύετε σε μπάρμπεκιου, ζεστάνετε τα κάρβουνα μέχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια μαγειρέψτε το σκουμπρί για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Αλείφουμε με όση μαρινάδα περίσσεψε και γυρίζουμε τακτικά. Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε κάτω από μια ζεστή σχάρα για 10 λεπτά, γυρίζοντας 2-3 φορές. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Χαρίσα ψάρι στο φούρνο με πλιγούρι