Αν ψάχνεις μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή που να μην απαιτεί πολύ χρόνο αλλά να είναι γεμάτη γεύση, τότε αυτό το πιάτο με νουντλς ολικής άλεσης, μπρόκολο, τραγανά κάσιους και μια σάλτσα με μέλι και σόγια θα σε σώσει! Είναι ιδανικό για μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό – και πίστεψέ με, είναι τόσο απολαυστικό που θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 300 γρ. (ή 6 φωλιές) νουντλς ολικής άλεσης
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 250 γρ. μπρόκολο (μαζί με τα κοτσάνια, καθαρισμένα και κομμένα σε μπουκιές)
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 60 γρ. κάσιους, χοντροκομμένα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (ή και περισσότερο για το σερβίρισμα)
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 4 κουταλιές της σούπας σόγια σος
- 1 λάιμ, κομμένο στα τέσσερα
- Αλάτι, κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα νουντλς σε αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας), ανακατεύοντας συχνά για να μη κολλήσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ξαναστραγγίζουμε πολύ καλά – δεν θέλουμε καθόλου υγρασία στο τηγάνι μας.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να κρατάει ακόμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κάσιους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα – απλώς να μυρίσει ωραία το σκόρδο και να ροδίσουν τα κάσιους.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, το μέλι και τη σόγια σος. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και να δέσει ελαφρώς – περίπου 1 λεπτό είναι αρκετός.
- Τέλος, ρίχνουμε τα καλά στραγγισμένα νουντλς στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα και να πάρουν όλα αυτά τα υπέροχα αρώματα.
- Σερβίρουμε σε μπολ, με λίγο έξτρα μπούκοβο από πάνω (αν θέλουμε κάτι πιο πικάντικο) και φρέσκο χυμό από λάιμ. Αυτό το τελευταίο δίνει την τέλεια φρεσκάδα και απογειώνει τη γεύση.
Fun tip:
Αν δεν έχεις μπρόκολο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κολοκυθάκια ή πιπεριές. Και αν έχεις φρέσκο κόλιανδρο ή φρέσκο τζίντζερ στο σπίτι, ρίξε και λίγη από πάνω για πιο «ασιατική» διάθεση.
Μια υγιεινή, vegan-friendly συνταγή που δεν στερείται καθόλου σε νοστιμιά. Κράτα αυτή τη συνταγή για τις μέρες που θέλεις κάτι χορταστικό αλλά και ελαφρύ – και φυσικά, χωρίς τύψεις. Γιατί ναι, μπορούμε να έχουμε και τη νοστιμιά και το well-being στο ίδιο πιάτο!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply