Μπορείς να ορίσεις το δικό σου στυλ ώστε να είσαι διαφορετική. Όμως μερικές φορές οι τάσεις της ομορφιάς έρχονται και μένουν. Άλλες φορές πάλι έρχονται και παρέρχονται και είμαστε ευγνώμονες γι αυτό. Ορισμένες τάσεις είναι διαχρονικές και άλλες θα θέλαμε απλώς να εξαφανιστούν το 2016, όπως για παράδειγμα οι παρακάτω.

1. Υπερβολικά φρύδια. Αυτά τα σκούρα έντονα φρύδια πρέπει κυριολεκτικά να εξαφανιστούν. Δεν κολακεύουν καθόλου το πρόσωπο και πραγματικά μπορεί να δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της πασαρέλας όμως τώρα έχει αρχίζει και γίνεται τάση.

 

2. Το Contouring. Το 2015 ήταν η χρονιά που κυριολεκτικά λατρέψαμε το contouring απλώς το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό και έτσι δεν είναι καθόλου κολακευτικό.

3.Μυτερά νύχια. Εντάξει τα νύχια σε σχήμα αμυγδάλου αλλά τα μυτερά νύχια θυμίζουν την εκδίκηση στον πρώην. Καλύτερα να τα αποφύγεις καθώς και με όσους άνδρες έχω μιλήσει δεν τα βρίσκουν καθόλου σέξι.

4. Έντονα χείλη. Κατά καιρούς εμφανίζονται στην αγορά ειδικά gadgets με σκοπό να φουσκώσουν τα χείλη σου. Πες ένα μεγάλο όχι και αν έχεις αγοράσει ήδη απλώς να ξέρεις ότι η θέση του είναι στον σκουπιδοτενεκέ.

5. Χρωματιστά μαλλιά. Ο πειραματισμός με το χρώμα είναι πάντα διασκεδαστικός αλλά ας προσπαθήσουμε το 2016 να μην έχουμε πέντε χρώματα στο κεφάλι μας κυρίως όταν μιλάμε για φούξια, μπλε και πράσινο.

6. Selfie ψαριού. Αρκετά με τα μισάνοιχτα χείλη στις selfies. Χαμογέλα! Τόσο απλά!

7. Bun για τους άνδρες. Κάποτε ήταν πολύ σέξι να έχει ένας άνδρες κοτσάκι τα μαλλιά του (βλέπε Jared Leto) όμως από τη στιγμή που άρχισαν να κυκλοφορούν 9 στους 10 άνδρες με bun, βαρεθήκαμε.

8. Ψεύτικες βλεφαρίδες. Τις βλέπεις, τις λατρεύεις αλλά πραγματικά φοβάσαι να τις βάλεις γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι αληθοφανές. Και μπράβο σου! Και καλά κάνεις γιατί όντως δεν είναι τόσο ωραίες όσο υπόσχονται.

9. Smokey eyes. Η συγκεκριμένη τάση στο μακιγιάζ έχει ξεπεραστεί από το 2010. Εσύ γιατί ακόμα το κάνεις;