Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και είναι λογικό λιγοστές ταινίες να κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους. Μόλις 3 νέες ταινίες έρχονται στις αίθουσες, ωστόσο οι σινεφίλ θα έχουν αρκετές επιλογές αφού πολλές είναι οι ταινίες της προηγούμενης εβδομάδας που θα συνεχίσουν να προβάλλονται. Απόψε κάνουν το ντεμπούτο τους οι εξής:

Συγγραφέας Κατά Λάθος (“ A Little White Lie”)

Κομεντί, αμερικάνικης παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Μάικλ Μάρεν, με τους Μάικλ Σάνον, Κέιτ Χάντσον, Ντον Τζόνσον, Ζακ Μπραφ, Λίστα Πέιτον, Γουέντι Μάλικ, Τζίμι Σίμπσον κα.

Ο Σράιβερ είναι ένας πετυχημένος τεχνίτης, ο οποίος συγχέεται με έναν διάσημο αλλά απομονωμένο συγγραφέα και προσκαλείται σε ένα αγροτικό λογοτεχνικό φεστιβάλ. Ενώ δίνει το παρών, βρίσκεται παγιδευμένος στη δίνη λογοτεχνικών αξιώσεων, μιας ποινικής έρευνας, ενώ ερωτεύεται απελπιστικά μία καθηγήτρια που πιστεύει ότι είναι κάποιος άλλος.

Μαγικός Αυλός (“The Magic Flute”)

Μουσική περιπέτεια φαντασίας, γερμανικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Φλόριαν Ζιγκλ, με τους Τζακ Γουλφ, Νιβ ΜακΚόρμακ, Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ, Αμίρ Γουίλσον, Ίβαν Ρίον κα.

Ο επίδοξος 17χρονος Τιμ ονειρευόταν όλη του τη ζωή να πάει στο οικοτροφείο Mozart All Boys. Παρά τον ενθουσιασμό του που έγινε επιτέλους δεκτός, οι πρώτες μέρες του στη διάσημη σχολή δεν εξελίσσονται όπως αναμενόταν. Αντιμέτωπος με έναν εχθρικό διευθυντή, τις αγωνίες του πρώτου έρωτα και τη δυσκολία να βρει την αυθεντική του φωνή, ο Τιμ ανακαλύπτει ένα μυστικό πέρασμα: μια πύλη σε έναν παράλληλο κόσμο.

Suzume

Νεανική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, ιαπωνικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Μακότο Σινκάι.

Ο ουρανός γίνεται κόκκινος, το έδαφος τρέμει και η Ιαπωνία στέκει στο χείλος της καταστροφής. Όμως, η αποφασιστική έφηβη Σουζούμε αναλαμβάνει την αποστολή να σώσει τη χώρα της. Με την ικανότητα να βλέπει υπερφυσικές δυνάμεις, αόρατες στα μάτια των υπολοίπων, είναι στο χέρι της να κλείσει τις μυστηριώδεις πόρτες που εξαπολύουν το χάος παντού. Την περιμένει ένα επικίνδυνο ταξίδι καθώς φέρει το βάρος της χώρας στους ώμους της.