Ο μπιντές είναι ένα εξάρτημα μπάνιου που είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες εδώ και δεκαετίες, αλλά εξακολουθεί να μην είναι ευρέως στα σύγχρονα σπίτια. Είναι ουσιαστικά ένας μικρός νεροχύτης που έχει σχεδιαστεί για προσωπική υγιεινή μετά τη χρήση της τουαλέτας. Συχνά βρίσκεται δίπλα στην τουαλέτα και διαθέτει βρύση και ακροφύσιο ψεκασμού. Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητος ένας μπιντές στο μπάνιο και καλό θα ήταν να τον χρησιμοποιούσαν ακόμα και σήμερα στα σύγχρονα σπίτια.

Καλύτερη υγιεινή

Η χρήση μπιντέ είναι ένας πιο λεπτομερής και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τις περιοχές των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού μετά τη χρήση της τουαλέτας. Βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων κοπράνων που μπορεί να μείνουν πίσω, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις, ερεθισμούς και δυσάρεστες οσμές.

Βελτιωμένη άνεση

Ο μπιντές είναι επίσης πιο άνετα από το να χρησιμοποιείτε μόνο χαρτί υγείας, ειδικά για άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα ή είναι επιρρεπή σε αιμορροΐδες. Το σπρέι νερού είναι πιο ήπιο και λιγότερο λειαντικό από το σκούπισμα με χαρτί και δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα που μπορεί να προκαλέσει ενόχληση.

Οικολογία

Είναι μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή από το χαρτί υγείας. Η παραγωγή και η απόρριψη του χαρτιού υγείας απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού και ενέργειας, καθώς επίσης συμβάλλει στην αποψίλωση των δασών. Ένας μπιντέ, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο νερό και δεν απαιτεί καθόλου χαρτί.

Οικονομία

Αν και μπορεί να φαίνονται ακριβοί, μπορούν πραγματικά να εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα. Με την πάροδο του χρόνου, το κόστος του χαρτιού υγείας μπορεί να αυξηθεί, ειδικά αν έχετε μεγάλη οικογένεια ή συχνούς επισκέπτες. Χρησιμοποιώντας τον μπιντέ, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τη χρήση χαρτιού υγείας και να εξοικονομήσετε χρήματα στα έξοδα του σπιτιού σας.

Οφέλη για την υγεία

Έχουν αποδειχθεί ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, της πρόληψης της δυσκοιλιότητας και της βελτίωσης της συνολικής υγιεινής. Είναι επίσης χρήσιμες για άτομα με κινητικά προβλήματα ή αναπηρίες που μπορεί να δυσκολεύονται να φτάσουν ή να καθαριστούν.

Με λίγα λόγια, ένας μπιντές στο μπάνιο είναι μια απαραίτητη προσθήκη για καλύτερη υγιεινή, βελτιωμένη άνεση, φιλικότητα προς το περιβάλλον, οικονομική απόδοση και οφέλη για την υγεία. Με τόσα πολλά πλεονεκτήματα, δεν είναι περίεργο που δεν γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στα νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο; Ίσως ήρθε η στιγμή να αφήσεις τον μπιντέ στην θέση του αν κάνεις ανακαίνιση.