Όταν πρόκειται για την αποθήκευση τροφίμων, μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που μπορείτε να πάρετε είναι ο τύπος του δοχείου που χρησιμοποιείτε. Δύο δημοφιλείς επιλογές είναι τα πλαστικά και γυάλινα δοχεία, το καθένα με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Τα πλαστικά δοχεία είναι ελαφριά, ανθεκτικά και συχνά λιγότερο ακριβά από τα γυάλινα

Έρχονται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, καθιστώντας τα βολικά για την αποθήκευση των υπολειμμάτων ή την προετοιμασία γευμάτων. Πολλά πλαστικά δοχεία είναι επίσης κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήριο πιάτων, προσθέτοντας πόντους στην πρακτικότητά τους. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να επιλέξετε πλαστικό χωρίς BPA για να αποφύγετε πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

Τα γυάλινα δοχεία, από την άλλη, προσφέρουν αρκετά οφέλη

Είναι μη πορώδη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απορροφούν οσμές ή λεκέδες από τρόφιμα με έντονα χρώματα. Το γυαλί είναι επίσης πιο φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς είναι ανακυκλώσιμο και δεν απελευθερώνει επιβλαβείς χημικές ουσίες στο φαγητό σας. Επιπλέον, τα γυάλινα δοχεία είναι ανθεκτικά στη θερμότητα και μπορούν να πάνε από την κατάψυξη στον φούρνο

Η επιλογή μεταξύ πλαστικού και γυαλιού εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Εάν δίνετε προτεραιότητα στην ευκολία και την προσιτή τιμή, το πλαστικό μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Ωστόσο, εάν θέλετε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον και ευέλικτη επιλογή που διατηρεί το φαγητό σας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα γυάλινα δοχεία είναι ο καλύτερος τρόπος.

Τα πλαστικά και τα γυάλινα δοχεία έχουν τα πλεονεκτήματά τους, επομένως είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και χρήσης για την οποία προορίζεται. Λάβετε υπόψη τον τύπο των τροφίμων που αποθηκεύετε, τις συνθήκες αποθήκευσης και τις περιβαλλοντικές σας ανησυχίες όταν αποφασίζετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς.

Διάβασε επίσης:

Κιτρίνισμα μαξιλαριών: Ένας εφιάλτης έχει την λύση του!