Κατάφερες να χτυπήσεις το χέρι/πόδι/γόνατό σου κάπου και φοβάσαι ότι θα κάνει μελανιά; Σκέφτεσαι ότι έπρεπε να είχες πάρει μια καλή παγοκύστη όταν είχες την ευκαιρία; Εδώ είμαστε για σένα, για να λύσουμε το πρόβλημά σου.

Υπάρχουν 2 τρόποι να φτιάξεις μια DIY παγοκύστη. Ο ένας είναι να γεμίσεις μία αεροστεγή σακούλα με ένα από τα παρακάτω υλικά:

  • υγρό πιάτων
  • γλυκόζη
  • οινόπνευμα

Αεροστεγείς σακούλες έχει σίγουρα στα Ikea αν θες να ακολουθήσεις αυτό τον τρόπο. Μόλις γεμίσεις σε ικανοποιητικό βαθμό τη σακούλα μπορείς να την ξεχάσεις στην κατάψυξη μέχρι να τη χρειαστείς.

Ο δεύτερος τρόπος να φτιάξεις τη δική σου παγοκύστη είναι αυτός που προτείνω. Τα υλικά του τα έχεις ήδη στο σπίτι σου και είναι πραγματικά πανεύκολος.

sponge-ice-pack-2

Χρειάζεσαι:

  • ένα σφουγγάρι (πιάτων ή σώματος)
  • οινόπνευμα ή υγρό πιάτων
  • μεμβράνη

Αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις οινόπνευμα, απλά βρέξε το σφουγγάρι σου τελείως και τοποθέτησέ το σε ένα κομμάτι μεμβράνη. Με το ίδιο κομμάτι τύλιξε καλά το βρεγμένο σφουγγάρι μέχρι να μη στάζει από πουθενά.

Αν προτίμησες το υγρό πιάτων, απλά βρέξε ελάχιστα το σφουγγάρι σου, στύψε το και ύστερα ρίξε αρκετό υγρό πιάτων από όλες τις πλευρές μέχρι να είναι γεμάτο μέχρι μέσα. Δε χρειάζεται να είναι κάποιο ποιοτικό υγρό πιάτων, ένα φθηνό αρκεί για τη συγκεκριμένη δουλειά. Τύλιξέ το με μεμβράνη όπως θα τύλιγες αυτό με το οινόπνευμα και ύστερα, είτε διάλεξες οινόπνευμα ή υγρό πιάτων, απλά ξέχασε τη DIY παγοκύστη σου στην κατάψυξη.

Αν φοβάσαι ότι θα διαρρεύσει υγρό από τη μεμβράνη μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σε αυτή τη μέθοδο αεροστεγή σακούλα τροφίμων.
Οι συγκεκριμένες παγοκύστες δεν παίρνουν πολλή ώρα να παγώσουν. Θα έλεγα να περιμένεις 1-3 ώρες και ύστερα να δοκιμάσεις αυτή που διάλεξες (και να νιώσεις την άμεση ανακούφιση του κρύου με πολύ πιο βολικό τρόπο από ό,τι προσφέρουν τα κατεψυγμένα λαχανικά). Άμα είναι άμεση ανάγκη, βέβαια, μπορείς να βγάλεις και το Μπάρμπα Στάθη από την κατάψυξη μέχρι να παγώσει η παγοκύστη…