Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποια είναι εκείνα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την επιδερμίδα σου ώστε να είσαι ανανεωμένη και φρέσκια κάθε στιγμή της ημέρας. Και αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου; Τότε σίγουρα θα χρειαστεί να απευθυνθείς σε έναν ειδικό. Έναν ειδικό όπως το SkinConsult που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά σε μόλις 3 βήματα. Πώς;

  • Ζητείται από τις γυναίκες να τραβήξουν ή να ανεβάσουν μια selfie στους ιστότοπους του προϊόντος.
  • Η τεχνολογία ανιχνεύει επτά σημάδια γήρανσης: ρυτίδες κάτω από τα μάτια, έλλειψη σφριγιλότητας, έλλειψη ακτινοβολίας, μαύρα σημάδια, βαθιές ρυτίδες και πόροι. Τα σημάδια γήρανσης αναλύονται και οι γυναίκες ανακαλύπτουν την προσωποποιημένη εικόνα γήρανσης του δέρματός τους, τα δυνατά σημεία του δέρματός τους καθώς και τις προτεραιότητες με βάση τις οποίες πρέπει να δράσουν για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Κάθε γυναίκα λαμβάνει ένα εξατομικευμένο καθημερινό πρόγραμμα εφαρμογής με προϊόντα που καλύπτουν τις ειδικές ανάγκες του προσώπου της.

Φυσικά, για αυτό το εντυπωσιακό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη L’Oréal που σε συνεργασία με τη ModiFace ανακοίνωσαν το λανσάρισμα ενός ψηφιακού εργαλείου διαγνωστικού ελέγχου του δέρματος, βασισμένο σε 15ετή επιστημονική έρευνα για την γήρανση του δέρματος που διεξήχθη από τις ομάδες αξιολόγησης του Τμήματος Έρευνας και Καινοτομίας (R&I) της L’Oréal.

H νέα αυτή τεχνολογία βασίζεται σε έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που ανέπτυξε η ModiFace και εξελίχθηκε χάρη στην εμπειρία που διαθέτει η L’Oréal στον τομέα της γήρανσης του δέρματος. Ο αλγόριθμος έχει εφαρμοστεί σε 6.000 κλινικές εικόνες που έχουν προκύψει από τις αξιολογήσεις και τις γνωστικές μελέτες της L’Oréal, που διεξήχθησαν με βάση τους Άτλαντες1 Γήρανσης του Δέρματος. Δημιουργήθηκε έτσι ένα νέο μοντέλο βάσης δεδομένων με πάνω από 4.500 selfies γυναικών από 3 διαφορετικές εθνικότητες (Ασιάτισσες, Καυκάσιες και Αφροαμερικάνες) και 4 διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Τα αποτελέσματα, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με δερματολόγους, πέτυχαν υψηλό επίπεδο ακρίβειας στην αξιολόγηση του δέρματος2. Τα αποτελέσματα υψηλής ακρίβειας επιτευχθήκαν μέσω της ανάλυσης μιας σειράς διαφορετικών εκφράσεων προσώπου και φωτογραφιών που τραβήχτηκαν υπό διαφορετικές συνθήκες (φως, διαφορετική γωνία λήψης τηλεφώνου), παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές.

Οι Άτλαντές της L’Oréal είναι οι πρώτοι αναλυτικοί Άτλαντες Γήρανσης του Δέρματος, που περιέχουν οπτικά σημάδια γήρανσης για κάθε μια από τις διαφορετικές εθνικότητες. Μελέτες για τους Άτλαντες Γήρανσης του Δέρματος έχουν διεξαχθεί στη Γαλλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα σύνολο 4.000 γυναικών και ανδρών ηλικίας 20-80 ετών. Οι Άτλαντες Γήρανσης του Δέρματος επιτρέπουν την αξιολόγηση ή την πρόβλεψη της γήρανσης του προσώπου και χρησιμοποιούνται σήμερα σε κλινικές αξιολογήσεις για καλλυντικά και δερματολογικές θεραπείες.