Ο Farrokh Bulsara, γεννημένος στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 στο βρετανικό προτεκτοράτο της Ζανζιβάρης, δεν είχε ιδέα ότι αργότερα στη ζωή του θα γινόταν ένας διάσημος τραγουδιστής με το όνομα Freddie Mercury. Αν και υπήρχαν πάντα υπαινιγμοί των μουσικών δυνατοτήτων του, κανείς δεν θεωρούσε τη μουσική ως μια σοβαρή καριέρα γι ‘αυτόν. Ο Freddie είχε επίσης πτυχία στο Graphic Design, πριν κυκλοφορήσει το πρώτο studio album των Queen. Μετά από αυτό, απέκτησε παγκόσμια φήμη για τη φανταστική σκηνική του παρουσία και το τεράστιο φωνητικό του ταλέντο.

 

Από το θάνατό του το 1991, έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις για τον Mercury. Για παράδειγμα, αν η έκταση της φωνής του έφτανε ή όχι τέσσερις οκτάβες. Αλλά ακόμα κι αν δεν λάβουμε απαντήσεις σε μερικά από τα μυστήρια που περιβάλλουν τον σπουδαίο μουσικό, υπάρχουν πολλά περισσότερα γεγονότα του Freddie Mercury που ίσως να μην γνωρίζετε. Πάμε.

 

1. Το πραγματικό του όνομα είναι Farrokh Bulsara

Ο Farrokh Bulsara άρχισε να αυτοαποκαλείται Freddie, όταν ήταν στο St. Peter’s, ένα οικοτροφείο για αγόρια κοντά στη Βομβάη. Άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Freddie Mercury γύρω στο 1970, όταν σχηματίστηκαν οι Queen.

 

2. Γεννήθηκε στην Ζανζιβάρη

Ο Mercury γεννήθηκε στην Stone Town, στη Ζανζιβάρη (τώρα ονομάζεται Τανζανία). Η οικογένειά του μετακόμισε εκεί, ώστε ο πατέρας του να συνεχίσει τη καριέρα του στο Βρετανικό Αποικιακό Γραφείο. Μεγάλωσε ανάμεσα στην Ζανζιβάρη και την Ινδία, πριν μετακομίσει στο Middlesex της Αγγλίας, όταν ήταν έφηβος.

 

3. Αυτός και η οικογένειά του εξασκούσαν τον Ζοροαστρισμό

Ο Mercury και η οικογένειά του ήταν Πάρσοι και εξασκούσαν τον Ζοροαστρισμό, μια από τις παλαιότερες μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου. Παρόλο που είχε σταματήσει να ασχολείται με αυτό για χρόνια, την κηδεία τού πρωτοστάτησε ένας Ζωροαστριανός ιερέα.

 

4. Η φωνή του είχε έκταση σχεδόν 4 οκτάβες

Η Mariah Carey ισχυρίζεται πως έχει πέντε, για να έχετε κάποια σύγκριση. Όταν μιλούσε, έφερνε περισσότερο σε βαρύτονο, αλλά η πλειοψηφία των τραγουδιών του ήταν περισσότερο στην περιοχή των τενόρων. Το 2016, μια ομάδα επιστημόνων αποφάσισε να μελετήσει τη φωνή του Mercury. Μεταξύ των πολλών συμπερασμάτων που κατέληξαν, ήταν ότι οι φωνητικές χορδές του Freddie κινούνταν ταχύτερα από ό,τι αυτές του μέσου ανθρώπου. «Ενώ ένα τυπικό vibrato κυμαίνεται μεταξύ 5,4 Hz και 6,9 Hz, του Mercury’s ήταν 7,04 Hz», ανέφερε η Consequence of Sound.

 

5. Σχεδίασε ο ίδιος το λογότυπο της μπάντα, δηλαδή το Οικόσημο των Queen

Χάρη στο πτυχίο του σην τέχνη και στο graphic design από το πανεπιστήμιο Ealing Art College, ο Freddie κατάφερε να είναι κάτι παραπάνω από απλώς το πρόσωπο της μπάντας. Το οικόσημο που σχεδίασε για το συγκρότημα αποτελείται από τα ζώδια ολόκληρου του συγκροτήματος – δύο λιοντάρια για τους Λέοντες John Deacon και τον Roger Taylor, ένα καβούρι του Καρκίνου για τον Brian May και δύο νεράιδες που αντιπροσωπεύσουν το ζώδιο  του Freddie, την Παρθένο. Το “Q” και η κορώνα αντιπροσωπεύουν το όνομα της μπάντας, φυσικά, και ένα μυθικός  Φοίνικας προστατεύει το έμβλημα.

 

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Freddie Mercury – αλλά και να τον αποθεώσετε όπως πραγματικά του αξίζει – το Hard Rock Cafe Athens ξεκινά τον ετήσιο εορτασμό της ζωής και της μουσικής του θρύλου του πενταγράμμου Freddie Mercury φιλοξενώντας μοναδικές δράσεις με τίτλο “Freddie for a Week”, από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίουτην ημέρα των γενεθλίων του Freddie Mercury – ως την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019.