Και το καλοκαίρι αλλά και όλο τον χρόνο, μία από τις πιο δυσάρεστες αισθήσεις είναι ο ερεθισμός του δέρματος γύρω από την περιοχή του μπικίνι μετά το ξύρισμα. Συχνά η περιοχή κοκκινίζει, βγάζει σπυράκια, μας τρώει και γενικά κάνει δυσάρεστες τις επόμενες ημέρες. Υπάρχει όμως ένα σούπερ απλό και εύκολο κόλπο που πραγματικά θα βελτιώσει κατά πολύ την όψη και την υφή του δέρματος μετά το ξύρισμα. Το καλύτερο; Δεν απαιτεί να αγοράσουμε κανένα προϊόν, θα χρειαστούμε μόνο το σφουγγάρι μας!

Έτσι θα πετύχετε απαλό δέρμα χωρίς ερεθισμούς μετά το ξύρισμα

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Θα χρειαστείτε μόνο ένα συνθετικό σφουγγάρι, αυτό το πλαστικό και φουντωτό που κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα και μοιάζει με λουλούδι – φύκι. Στα αγγλικά το λένε loofa. Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία ποιο εννοούμε.

Αμέσως αφού τελειώσετε το ξύρισμα της περιοχής του μπικίνι, κάντε κάθετε κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, κόντρα στο δέρμα. Δεν χρειάζεται να έχει σαπούνι το σφουγγάρι, απλό νερό αρκεί. Φροντίστε οι κινήσεις σας να έχουν μόνο μία κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο, κάνετε απολέπιση στο δέρμα και έτσι οι τρίχες δεν βγαίνουν προς λάθος κατευθύνσεις. Έτσι, δεν εγκλωβίζονται στο δέρμα και δεν δημιουργούνται τα αντιαισθητικά σπυράκια ούτε οι ερεθισμοί. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Προσοχή, μείνετε σε αυτήν τεχνική αντί να χρησιμοποιήσετε κρέμα απολέπισης. Καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε κόκκους απολέπισης για να κάνετε peeling στην περιοχή του μπικίνι γιατί δεν ενδείκνυνται. Μπορούν να προκαλέσουν χειρότερο ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα!