Ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά καλοκαιρινά ροφήματα είναι η εμβληματική Γρανίτα Σικελίας, μια υπέροχη δροσιστική παύση που κάνει το καλοκαιρινό σας διάλειμμα αξέχαστο. Η Lavazza προτείνει ένα καφέ γρανίτα με κρέμα ρικότα, για να απολαύσετε την αυθεντική γεύση του καφέ στην πιο καυτή εποχή, συνδυάζοντας την με την ντελικάτη γεύση της κρέμας ρικότα. Θα γίνει το νέο σας αγαπημένο ρόφημα!

Θα κάνουμε ένα μεταφορικό ταξίδι στην Ιταλία, καθώς ο συνδυασμός αυτός θα μας μεταφέρει αμέσως σε ένα ονειρικό ταξίδι στη Σικελία.

Πώς να προετοιμάσετε τον καφέ γρανίτα με κρέμα ρικότα – Υλικά:

  •  Για τη γρανίτα: 500ml εσπρέσο Lavazza Qualità Rossa, 100γρ. ζάχαρη, 50ml Νερό, μισή βανίλια
  •  Για την κρέμα: 125γρ. τυρί ρικότα αγελαδινού γάλακτος, 25γρ. ζάχαρη άχνη, 4 φέτες ψωμί
    brioche

Προετοιμασία για τη γρανίτα

  • Ετοιμάζετε τον καφέ στο ειδικό μπρίκι εσπρέσο.
  •  Προσθέτετε τη ζάχαρη και λίγη από τη βανίλια και αφήνετε να βράσει.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στον καταψύκτη.
  • Ανακατεύετε με ένα πιρούνι κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.

Για την κρέμα ricotta και τα φρυγανισμένα ψωμάκια brioche με τα οποία θα συνοδέψουμε το ρόφημα

  • Χτυπήστε το ανθότυρο και τη ζάχαρη άχνη με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφη κρέμα και, στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο.
  • Φρυγανίστε τις φέτες brioche στον φούρνο για 5 λεπτά στους 180°C.

Σερβίρετε σε ένα στενό ποτηράκι και γαρνίρετε με μια κουταλιά γλυκιά ρικότα και μια φέτα φρυγανισμένο brioche. Φυσικά, το να χρησιμοποιήσετε τα brioche είναι προαιρετικό αλλά έτσι απολαμβάνουν την γρανίτα καφέ στην Σικελία. Καλή απόλαυση!

καφέ γρανίτα

καφέ γρανίτα

Ο ιδανικός καφές για την συνταγή

Για να φτιάξετε την τέλεια καφέ γρανίτα σας προτείνουμε να επιλέξετε εσπρέσο Lavazza Qualità Rossa. Πρόκειται για ένα μοναδικό χαρμάνι από κόκκους Robusta και Arabica με αρωματική, λεία και αρμονική γεύση. Ένας ευέλικτος καφές, υπέροχος με ή χωρίς γάλα. Καβουρδισμένος και αλεσμένος καφές με ένταση σε επίπεδο 5.