Κάποιες φορές, ακόμα κι αν βρισκόμαστε σε σχέση, μπορεί να νιώσουμε έλξη για ένα τρίτο πρόσωπο. Αυτό δε σημαίνει ούτε ότι είμαστε κακοί άνθρωποι ούτε ότι δεν αγαπάμε το σύντροφό μας. Στις ταινίες συνήθως οι σχέσεις είναι τέλειες. Στην πραγματικότητα όμως τέτοιου είδους προκλήσεις βρίσκονται εύκολα στο δρόμο μας.

Ιδιαίτερα όταν περάσει το πρώτο διάστημα, που τα άτομα σταματούν να είναι μες τα μέλια συνεχώς, οι πειρασμοί αυξάνονται. Είναι πολύ φυσικό να κολακευόμαστε από το ενδιαφέρον κάποιου τρίτου. Γι’ αυτό δε χρειάζεται να “σταυρώσεις” τον εαυτό σου, αν αρχίσεις να σκέφτεσαι κάποιον άλλον πέρα από το σύντροφό σου. Αυτές είναι άλλωστε και οι καταστάσεις που μας δείχνουν αν μια σχέση είναι φτιαγμένη για να κρατήσει ή θα καταρρεύσει με την πρώτη δυσκολία. Ασχέτως από τα κοινωνικά κατεστημένα, που πολλές φορές διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας, η έλξη που νιώθουμε για τους άλλους δεν “παγώνει” όταν μπούμε σε μια σχέση. Αντιθέτως είναι υγιές να υπάρχει. Το θέμα όμως είναι πως θα διαχειριστείς την κατάσταση αν βρεθείς σε αυτή τη θέση.

Αποδέξου τα συναισθήματά σου και μην συμπεριφέρεσαι σκληρά στον εαυτό σου

Αν από ενοχές καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, το πιθανότερο είναι η σχέση σου να γίνει τοξική. Αν, λοιπόν, είσαι με κάποιον που σε ενδιαφέρει, θα μπορούσες να το συζητήσεις μαζί του. Έτσι θα διαπιστώσετε αμφότεροι αν υπάρχουν ελλείψεις στη μεταξύ σας επικοινωνία. Αν δε θες να το συζητήσεις από φόβο, πρέπει να αποδεχτείς τα συναισθήματά σου. Άφησέ τα να κάνουν τον κύκλο τους, για να μη μπεις σε κατάσταση “συναγερμού”. Πρέπει να έχεις υπόψη πως δε μπορούμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε πως θα αντιδράσουμε στις καταστάσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι που συνάπτουν παράλληλες σχέσεις, έχουν καταπιέσει τα συναισθήματά τους. Προσπάθησαν να αρνηθούν το γεγονός ότι μπορεί να έχουν ερωτικές φαντασιώσεις για άλλα άτομα, θεωρώντας το ανήθικο και κατακριτέο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσουν εμμονή με ανθρώπους που αποτέλεσαν τον απαγορευμένο “καρπό” και να τους είναι αδύνατο να συγκρατήσουν στο τέλος τον εαυτό τους.

Το να βρίσκεις κάποιον ελκυστικό, δεν αποτελεί αμαρτία. Άλλωστε δεν αποκτούμε μια καλή σχέση επειδή κατορθώνουμε να δαμάσουμε τις ορμές και τις σκέψεις μας. Αυτό που δεσμεύουμε για έναν άνθρωπο που θεωρούμε ξεχωριστό είναι οι πράξεις μας και μόνο!