Η μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού έχει ευαισθητοποιήσει πολλές εταιρείες να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν. Ανάμεσά τους είναι και η Estée Lauder, η οποία μέσω του φιλανθρωπικού της ιδρύματος “The Estée Lauder Companies Charitable
Foundation (ELCCF)”, χρηματοδότησε οργανισμούς που χρειαζόντουσαν οικονομική ενίσχυση στο έργο τους:

Η πρώτη δωρεά ήταν ύψους 2 εκατ. δολαρίων και αφορούσε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα – Doctors Without Borders / Médecins Sans Frontières (MSF), οι οποίοι πραγματοποιούν ένα ούτως ή άλλως δύσκολο αλλά σωτήριο έργο παγκοσμίως και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό σε χώρες με ανεπαρκείς πόρους, καθώς επίσης και σε χώρες που επλήγησαν έντονα.

Ταυτόχρονα, περισσότερα από 800.000 δολάρια αποδόθηκαν στις προσπάθειες ανακούφισης από τον ιό στην Κίνα. Τα χρήματα δόθηκαν στη στήριξη του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας, στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαγκάης και στο ίδρυμα Give2Asia. Ακόμα, χορηγήθηκαν δωρεές 1.4 εκατ. δολαρίων στο ίδρυμα China Women’s Development Foundation, προκειμένου να υποστηρίξουν το ιατρικό προσωπικό της πρώτης γραμμής.

Ο όμιλος όμως δεν σταματάει εκεί την ενίσχυσή του. H Estee Lauder Companies Inc. θα παράγει αντισηπτικό χεριών για ομάδες και πληθυσμούς υψηλής ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού. Για αυτό το λόγο ανοίγει ξανά το εργοστάσιο της στο Melville της Νέας Υόρκης, προκειμένου να παράγει αντισηπτικό χεριών.

«Ο Όμιλος Estée Lauder Companies συνεισφέρει υπερήφανα στην ενίσχυση των ευρύτερων προσπαθειών που γίνονται για τη νόσο COVID-19, θέτοντας ξανά σε λειτουργεία τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Melville, με σκοπό να γίνει παραγωγή αντισηπτικού χεριών για τις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς και για το ιατρικό προσωπικό. Είμαστε περήφανοι για τους εργαζόμενους μας οι οποίοι δουλεύουν ακούραστα, για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Εργαζόμενοι, αλλά και εθελοντές, υποστηρίζουν αυτή τη σημαντική, ζωτικής σημασίας, προσπάθεια» αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας.