Μετά το αξέχαστο περιστατικό με το χαστούκι του Will Smith στον Rock, την βραδιά των Όσκαρ, έγινε γνωστό και το πρόβλημα της αλωπεκίας της Jada Pinkett Smith.

Στο talk show, Red Table Talk, η μητέρα της 12χρονης Riο, η οποία αυτοκτόνησε διότι δεχόταν bullying επειδή είχε αλωπεκίαση, μίλησε στην Jada για το πως βίωσε τον χαμό της κόρης της. Η μητέρα της περιγράφει πως άρχισε να χάνει πολλά μαλλιά στην αρχή της πανδημίας και τότε διαγνώστηκε με αυτοάνοσο που της δημιούργησε την αλωπεκίαση.


“Δοκίμασε κρέμες και ενέσεις, αλλά τίποτα από αυτά δεν τη βοήθησαν. Όταν άνοιξαν ξανά τα σχολεία, της πήραμε μια όμορφη περούκα, της άρεσε και εκείνης αρκετά. Αλλά λίγες εβδομάδες μετά, άρχισε να μας λέει: “Δεν θέλω να την ξαναφορέσω, δεν έχει νόημα”.

Αργότερα ανέφερε πως οι συμμαθητές της στο σχολείο της κορόιδευαν αποκαλώντας της τυφλοπόντικα και εξωγήινο. Δεχόταν σχόλια όπως «φόρεσε το καπέλο σου γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε τη γυαλάδα από το κεφάλι σου, Άλλα παιδιά έριχναν σφαλιάρες στους διαδρόμους».

Για την ημέρα την αυτοκτονίας είπε «Εκείνο το πρωί μου φάνηκε παράξενο που η λάμπα του δωματίου της ήταν ακόμα αναμμένη. Δεν την είδα πουθενά. Άρχισα να τη φωνάζω αλλά δεν απάντησε και φώναξα ξανά. Έτρεξα στο δωμάτιό της και τη βρήκα κρεμασμένη με ένα τζιν παντελόνι» θυμάται η μητέρα της, ξεσπώντας σε κλάματα».
Η ηθοποιός λύγισε και άρχισε να κλαίει κάνοντας το σχόλιο «πρέπει ο κόσμος να κατανοήσει πόσο απελπιστική είναι αυτή η κατάσταση».