Αν λατρεύεις τα επιδόρπια που έχουν μια γλυκόξινη ισορροπία και μια «βουτυρένια» βάση που λιώνει στο στόμα, τότε αυτή η τάρτα είναι για σένα. Η Lime Pie μοιάζει με cheesecake αλλά χωρίς τη φασαρία. Δεν ψήνεται, δεν χρειάζεται αυγά, και γίνεται απίστευτα γρήγορα – ό,τι πρέπει δηλαδή για να εντυπωσιάσεις χωρίς κόπο.

Υλικά για τη βάση:

  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 375 γρ. μπισκότα digestive, απλά ή ολικής άλεσης, θρυμματισμένα

Για την κρέμα:

  • Χυμός και ξύσμα από 8 μεγάλα limes
  • 570 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (τύπου double cream)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά αλλά highly recommended):

  • Κρυσταλλωμένο ξύσμα lime
  • Φέτες από 1 lime, λεπτοκομμένες

Εκτέλεση:

Βάση:
Ξεκίνα λιώνoντας το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Ρίξε μέσα τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακάτεψε καλά μέχρι να μοιάζουν με υγρή άμμο. Πάρε μια φόρμα τάρτας με αποσπώμενο πάτο (ιδανικά 23 εκ. διαμέτρου και με βαθύ χείλος) και στρώσε το μείγμα στη βάση, πατώντας ελαφρά με το κουτάλι ή με τον πάτο ενός ποτηριού. Βάλε τη βάση στο ψυγείο για να σφίξει όσο ετοιμάζεις την κρέμα.

Κρέμα:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε τον χυμό από τα lime, την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα. Χτύπα το μείγμα με σύρμα ή μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Πρόσθεσε το ξύσμα από τα lime και ανακάτεψε απαλά. Ρίξε την κρέμα πάνω στη βάση που έχει ήδη παγώσει. Βάλε την τάρτα πάνω σε ένα ταψί (για να αποφύγεις ατυχήματα) και άφησέ την στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Σερβίρισμα:
Μόλις παγώσει καλά και σφίξει, ξεφορμάρεις προσεκτικά. Αν θες να εντυπωσιάσεις ακόμη περισσότερο, πασπάλισε με κρυσταλλωμένο ξύσμα lime και στόλισε με φετούλες lime. Είναι πανέμορφη, φρέσκια και με μια ελαφριά οξύτητα που θα κάνει τους πάντες να νομίζουν ότι ξέρεις τα μυστικά της πατισερί.

Extra tip:

Για να κάνεις το ξύσμα lime κρυσταλλωμένο, απλά βράσε λίγο ξύσμα σε νερό και ζάχαρη για λίγα λεπτά και άφησέ το να στεγνώσει πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Έτσι θα αποκτήσει μια γυαλάδα και μια τραγανή υφή που απογειώνει την παρουσίαση.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.