Γιορτάζοντας τη στρατηγική της συμμαχία με το παγκόσμιας εμβέλειας φεστιβάλ Υψηλής Γαστρονομίας Sani Gourmet, η Emirates ταξιδεύει διεθνώς διακεκριμένους σεφ από την Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, τη Μελβούρνη και την Ιαπωνία, στην Ελλάδα. Το σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της γαστρονομίας και των ταξιδιών, πλέον συνδέεται με την Emirates, τη μεγαλύτερη αεροπορική παγκοσμίως, από τις 10 έως τις 14 Μαΐου 2019, στο ξενοδοχείο Sani Resort στη Χαλκιδική.

Capture

Μέρος της μοναδικής ταξιδιωτικής εμπειρίας της Emirates είναι η εν πτήσει γαστρονομία. Η αεροπορική προσφέρει τοπικά εμπνευσμένα μενού εν πτήσει στο μεγαλύτερο ιπτάμενο εστιατόριο του κόσμου. Τα μενού είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν τις γευστικές προτιμήσεις όλων των επιβατών, με δυνατότητα επιλογής και ακολουθώντας τις τελευταίες διατροφικές τάσεις.

Capture

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σεφ Frederik Berselius πετά από τη Νέα Υόρκη με την Emirates, για να μαγειρέψει γεύματα εμπνευσμένα από τη Βορειοανατολική Αμερική και τις σκανδιναβικές ρίζες του. Ο σεφ με τα 2 αστέρια Michelin σκοπεύει να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία προετοιμασίας των γευμάτων από ανοιχτή κουζίνα.

Από τη Μελβούρνη, η Emirates φέρνει έναν από τους πιο διακεκριμένους σεφ για τη κουζίνα της Μέσης Ανατολής, τον σεφ Greg Malouf. Ο Malouf έχει μία ιδιαίτερη προσέγγιση, συνδυάζοντας την κουζίνας της Μέσης Ανατολής με μοντέρνες επιρροές και τεχνικές. Μαζί με τον Geoffrey Malouf που ταξιδεύει από το Ντουμπάι, το κόμβο της Emirates, γεφυρώνουν ανατολίτικες και δυτικές γεύσεις σε μία μοναδική γαστρονομική τοποθέτηση. Μία ομάδα πολλών αστέρων, ολοκληρώνεται με τη Bethany Dawn, η οποία εξειδικεύεται στη μεσογειακή, τη νοτιοαφρικανική και την ανατολίτικη κουζίνα. Η συγκεκριμένη σεφ έχει επίσης διακριθεί ως «πρωταθλήτρια» σε συνταγές και φαγητά της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, από την Ιαπωνία, ταξιδεύει ο σεφ Takagi Kazuo, η κορυφή της Ιαπωνικής κουζίνας και της μοναδικής παράδοσης του Κιότο, με 2 αστέρια Michelin, για να ξεδιπλώσει δεξιοτεχνικά μια μαγειρική παράδοση 700 ετών και να δείξει πως η παραδοσιακή κουζίνα μπορεί να εξιστορεί γεγονότα.

Η Emirates πρεσβεύει ότι η γαστρονομία εν πτήσει είναι αναπόσπαστο κομμάτι μίας ολοκληρωμένης μοναδικής εμπειρίας ταξιδιού, γεγονός που τη συνδέει με τους Έλληνες, οι οποίοι διακρίνονται για την ιδιαίτερη μεσογειακή κουζίνα τους. Επιπλέον, πιστή στην υπόσχεσή της να συνεχίζει να επεκτείνεται και να συμβάλλει στην ελληνική οικονομία και στον τουρισμό, η Emirates για ακόμη μία φορά δείχνει και έμπρακτα την υποστήριξή της στην Ελλάδα, μέσω της παρουσίας της στο διεθνές φεστιβάλ Γαστρονομίας Sani Gourmet, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα βλέμματα ειδικών γαστρονομίας αλλά και κοινού που σπεύδει να αποκτήσει αυτήν την εξαιρετική εμπειρία.