Εάν έχεις βρει τον καλύτερο εραστή του κόσμου, μπράβο σου και μην το λες πολύ παραέξω γιατί είναι πολλές εκείνες που ζηλεύουν. Ωστόσο μία σχέση για να φτάσει μακριά δεν χρειάζεται να βάζει μόνο φωτιά στα σεντόνια. Για να μείνεις δίπλα σε κάποιον πολύ καιρό πρέπει να λειτουργούν και να “κουμπώνουν” καλά και τα παρακάτω 8 πραγματάκια…

1. Να είναι καλός ακροατής. Οι σχέσεις δεν χτίζονται μόνο με την κουβέντα, αλλά και με την σιωπή. Εκείνη την ώρα δηλαδή που ο ένας πρέπει να δίνει σημασία στα λόγια του άλλου και να μην περιμένει απλώς την σειρά του για να μιλήσει. Ακόμα και στα ασήμαντα πρέπει να δείχνει προσοχή και να μην σε απορρίπτει με την πρώτη κουβέντα.

2. Να σε κάνει να αισθάνεσαι σέξι ακόμα κι αν έχεις μόλις ξυπνήσει.
Ναι, εκείνη την ώρα που είσαι χωρίς makeup, αναμαλλιασμένη και αγουροξυπνημένη, το να σου δείξει πως σε θέλει σημαίνει παάρα πολλά. Το να πει “είσαι όμορφη” μόνο όταν είσαι στην τρίχα είναι εύκολο. Το άλλο μετράει διπλά. 

3. Να σε υπολογίζει όταν κάνει μελλοντικά πλάνα. Δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο πως λόγω της δουλειάς του θα μετακομίσετε την επόμενη διετία, χωρίς να ρωτάει καν την γνώμη σου εάν μπορείς ή εάν θέλεις. Αυτά πρέπει να γίνονται από κοινού και ο σωστός ο άντρας αφού μιλήσει με το αφεντικό του, μιλάει αμέσως μετά με σένα πριν πάρει τις αποφάσεις του.

4. Να κατανοεί την ανάγκη σου για προσωπικό χρόνο. Τα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα μαζί. Έτσι κι αλλιώς το κάνουν αυτό εκ των πραγμάτων. Η υπερβολή κουράζει. Γι’ αυτό και χρειάζεται να καταλαβαίνει πότε θέλεις να κλειστείς σ’ ένα δωμάτιο και να μην σε ενοχλήσουν, πότε θέλεις να βγεις με τις φίλες, πότε να πας μία βόλτα μόνη σου.

5. Να έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Ζευγάρια με τον καθένα να έρχεται από εντελώς διαφορετικούς κόσμους ζουν με ένταση στην αρχή αλλά δύσκολα στεριώνουν. Πρέπει να σας συνδέει κάποια κοινή δραστηριότητα και να σας εξιτάρει το ενδιαφέρον και την φαντασία. Είτε είναι η πεζοπορία, είτε τα επιτραπέζια παιχνίδια.

6. Να εκτιμάτε τη σημασία της οικογένειας. Εάν δεν θέλει ποτέ να πηγαίνει για επίσκεψη στους δικούς σου, υπάρχει θέμα. Πρέπει να βρίσκει χώρο και χρόνο και γι’ αυτό και να καταλαβαίνει πως η οικογένεια είναι κάτι πολύ σημαντικό και οι δεσμοί της με αυτή πρέπει να δυναμώμουν και όχι το αντίθετο.

7. Ειλικρίνεια. Το βασικότερο όλων. Πηγαίνει χέρι χέρι με τις τέλειες σχέσεις. Εάν δεν σου λέει την αλήθεια, κλονίζεται η πίστη και μετά με μαθηματική ακρίβεια και η σεξουαλική σας επαφή. 

8. Αληθινή φιλία. Κάποια στιγμή η σεξουαλική ορμή κάνει βουτιά και αναπόφευκτα δεν είναι όπως παλιά. Θέλεις το άγχος της καθημερινότητας, θέλεις χίλιοι δυο λόγοι. Εκεί αναλαμβάνει η φιλία. Γιατί ο σύντροφός σου είναι και ο καλύτερός σου φίλος. Μπορείς να τον εμπιστευτείς και συμβουλευτείς για τα προβλήματά σου οποιαδήποτε στιγμή δίχως δεύτερη σκέψη.