Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει να είναι ανοργάνωτοι παρόλα αυτά η οργάνωση χρειάζεται χρόνο και κάποιοι από εσάς σίγουρα δεν ξέρουν πως να το κάνουν. Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα όχι μόνο θα μειώσεις το άγχος, θα νιώσεις πως έχεις τον έλεγχο στις καθημερινές δραστηριότητες και θα μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο.

  1. Χρησιμοποίησε ένα ημερολόγιο: Τοποθέτησε το σε ένα σημείο που το βλέπεις καθημερινά, όπως για παράδειγμα στο ψυγείο ή στο γραφείο σου. Έτσι θα σημειώνεις τις σημαντικές ημερομηνίες που έχεις να κάνεις κάτι όπως ας πούμε πληρωμές λογαριασμών. Είναι σημαντικό να το βλέπεις καθημερινά, άρα να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις κάθε πρωί. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ημερολόγιο του κινητού αφού στέλνει ειδοποιήσεις.
  2. Κράτα ένα ημερολόγιο και στο γραφείο σου: Εκτός λοιπόν από αυτά που έχεις να κάνεις έξω από το γραφείο θα μάθεις να είσαι οργανωτικός και μέσα σε αυτό. Ένα ημερολόγιο που θα σημειώνεις πχ αν πρέπει να καλέσεις έναν πελάτη μέσα στην ημέρα ή να κάνεις ένα follow up μετά από λίγες ημέρες πίστεψε με είναι κυριολεκτικά σωτήριο. Capture
  3. Σημείωσε το: Πολλές φορές τυχαίνει να θέλεις να σημειώσεις κάτι ενώ είσαι στον δρόμο και καταλήγεις να το κάνεις σε κουτιά τσίχλας, αποδείξεις κτλ. Έλα όλοι το έχουμε κάνει αλλά τώρα εγώ θα δώσω τέλος σε αυτό το μαρτύριο. Είναι διάσημο για τις στρογγυλεμένες άκρες των σελίδων του, το χαρακτηριστικό μπεζ χαρτί, τον υφασμάτινο σελιδοδείκτη, το λαστιχάκι που το κρατάει κλειστό και τη βαθυτυπία με την κλασσική υπογραφή “Moleskine” στην πίσω σελίδα του. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να το αντιγράψουν αλλά παραμένει αξεπέραστο αφού τους τελευταίους δύο αιώνες έχει χρησιμοποιηθεί περίπου ως φετίχ από διάσημους καλλιτέχνες, λάτρεις του design και στοχαστές ενώ ακόμα και σήμερα εκπλήσσει διαρκώς το κοινό με τις συλλεκτικές εκδόσεις του. Τα θρυλικά σημειωματάρια Moleskine ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα σημειωματάρια. Το Public με αφορμή την αγάπη του για το βιβλίο σχεδίασε σε συνεργασία με τη Moleskine, ένα ιδιαίτερο σημειωματάριο αφιερωμένο στην επιλογή της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018. Το βιβλιοφιλικό σημειωματάριο είναι συλλεκτικό και κυκλοφορεί σε 5.000 μόνο αντίτυπα σε όλα τον κόσμο. Το Public και η Moleskine επέλεξαν ως σύμβολο του σημειωματάριου την κουκουβάγια, το πιο ισχυρό σύμβολο σοφίας, σύνεσης, πνευματικότητας που συνδέεται άρρηκτα με την Αθήνα. Περιτριγυρισμένη από το μπλε, το χρώμα της Ελλάδας, στέκει ολόχρυση γεμάτη περηφάνια, γιορτάζοντας τη γνώση, που έρχεται μέσα από το διάβασμα και την αγάπη για το βιβλίο. Αναζήτησε το σημειωματάριο στα καταστήματα Public ή με ένα κλικ στο Public.gr!
  4. Επιβράβευσε τον εαυτό σου: Επειδή όλοι έχουμε ανάγκη από λίγο “κανάκεμα” ο μόνος τρόπος για να μείνεις προσηλωμένη στον στόχο σου δημιούργησε ένα σύστημα επιβράβευσης. Όταν ας πούμε ολοκληρώνεις μια λίστα μπορείς να πας να φας στο αγαπημένο σου εστιατόριο.