Με το καλοκαίρι να πλησιάζει αγχώνεσαι όλο και περισσότερο για την αποτρίχωση που θα κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δεν ήταν λίγες οι φορές που τα έκανα “θάλασσα” με τις ταινίες σώματος. Μέχρι που έμαθα τα παρακάτω tips. Ναι, σωστά κατάλαβες, παρακάτω μπορείς να βρεις μερικά do’s και dont’s για να κάνεις την αποτρίχωση παιχνίδι και να βγεις με σώμα πιο απαλό από ποτέ στη παραλία.

Capture

DO’S

 1. Όσες από εμάς έχουμε ευαισθησία και πονάμε κατά τη διαδικασία της αποτρίχωσης, απλώνουμε μια κρέμα που μουδιάζει το δέρμα μισή ώρα με τρία τέταρτα πριν την αποτρίχωση με τις αποτριχωτικές ταινίες σώματος ή προσώπου Strep.
 2. Το παν οι σωστές αναπνοές! Καλό είναι να παίρνουμε σωστές και βαθιές ανάσες εκπνέοντας με τον ίδιο τρόπο και αργά, ούτως ώστε να χαλαρώσουμε και να πέσουν τα επίπεδα στρες στον οργανισμό μας κάνοντας την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και λιγότερο επώδυνη.
 3. Σε περίπτωση που μετά την αποτρίχωση με τις ταινίες σώματος ή προσώπου Strep πρέπει να βγούμε στην παραλία, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε ένα καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, ειδικά αν μιλάμε για το πρόσωπο!
 4. Βεβαιωνόμαστε ότι οι τρίχες μας είναι στο κατάλληλο μήκος πριν την αποτρίχωση, δηλαδή τουλάχιστον 3 χιλιοστά, για καλύτερο αποτέλεσμα που διαρκεί.
 5. Ο καλύτερος τρόπος για σωστή αποτρίχωση είναι να τραβάμε την ταινία προς τα πίσω, αντίθετα από τη φορά της τρίχας, με μια γρήγορη κίνηση χωρίς να πιέζουμε το δέρμα.
 6. Αμέσως μετά την αποτρίχωση, αν νιώσουμε έντονη δυσφορία στο σημείο, μπορούμε να πιέσουμε με το χέρι μας τη συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος για να μειώσουμε τον πόνο. Ένα μυστικό είναι, αμέσως μετά το τράβηγμα να περάσουμε την περιοχή από πάνω με ένα παγάκι για να καταπραΰνουμε τον πόνο.
 7. Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι με τις αποτριχωτικές ταινίες σώματος Strep από την πολυτελή και ενυδατική σειρά Strep Argan Oil! Περιέχουν βιολογικό argan oil έτσι ώστε η διαδικασία της αποτρίχωσης να είναι ανώδυνη αφήνοντας την επιδερμίδα μας απόλυτα ενυδατωμένη.

 

DON’TS

 1. Για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καλό είναι να αποφεύγουμε την απολέπιση και την επάλειψη ενυδατικών λοσιόν τουλάχιστον 24 ώρες πριν την αποτρίχωση. Ο πόνος μπορεί να γίνει πιο έντονος λόγω των ανοιχτών πόρων.
 2. Μία εβδομάδα πριν την περίοδο αποφύγουμε τη διαδικασία της αποτρίχωσης, καθώς τις ημέρες αυτές το δέρμα είναι περισσότερο επιρρεπές στον πόνο. Γι’ αυτό ο καλός προγραμματισμός θα βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση!
 3. Αποφεύγουμε την αποτρίχωση με προϊόντα σε σημεία που δεν προορίζονται για τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς μπορεί να ερεθίσουμε την επιδερμίδα μας. Δίνουμε έμφαση στην επιλογή του κατάλληλου προϊόντος για τις ανάγκες του δέρματός μας με τα προϊόντα Strep που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε γυναίκας. Στην οικογένεια προϊόντων αποτρίχωσης Strep περιλαμβάνονται οι σειρές Strep Crystal line, Strep Argan Oil και Strep Sugaring.
 4. Σε περίπτωση που η επιδερμίδα μας είναι καμένη από τον ήλιο, ερεθισμένη, με μελανιές, κοψίματα ή πληγές αποφεύγουμε την αποτρίχωση για να μην ερεθίσουμε και ταλαιπωρήσουμε περισσότερο την εκάστοτε περιοχή.