Η ηθοποιός και παραγωγός Βαϊόλα Ντέιβις θα τιμηθεί με το βραβείο Women In Motion 2022 που απονέμεται από την Kering Group και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Η Ντέιβις εμφανίζεται στην οθόνη στη σειρά Showtime “The First Lady”, όπου υποδύεται τη Μισέλ Ομπάμα. Πρόσφατα δημοσίευσε την αυτοβιογραφία της, «Finding Me», η οποία γράφτηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, η οποία αφηγείται τις παιδικές της εμπειρίες σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον στο Saint Matthews, S.C. στην κοινωνία.

Η Ντέιβις επαινέθηκε από τους διοργανωτές του βραβείου τόσο «για τους υποκριτικούς της ρόλους και τη δέσμευσή της στα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων». Ο πολυτελής οίκος αποκαλεί την ηθοποιό «μια από τις πιο επιδραστικές Αμερικανίδες ηθοποιούς και παραγωγούς της εποχής της».

Η συμμετοχή και υποστήριξη της σε διάφορα κινήματα όπως το #MeToo είναι γνωστή και όπως υποστηρίζει και η ίδια επισημάνει την κραυγαλέα έλλειψη διαφορετικότητας στη βιομηχανία του κινηματογράφου, είτε στην παραγωγή, είτε στο σενάριο είτε στη σκηνοθεσία, η οποία παραμένει ένα πολύ ισχυρό τροχοπέδη για την ισότητα.