Στο ThatsLife όπως έχετε καταλάβει, γνωρίζουμε όλα τα beauty lifehacks που υπάρχουν. Χρόνια τώρα ακούμε ότι ένας καλός τρόπος να ασπρίσουν τα δόντια σου, είναι με το να τα βουρτσίζεις με μαγειρική σόδα. Εξηγείται και από άποψη χημείας (συνδυασμός βάσης και οξέως). Ωστόσο, το νέο πόρισμα είναι ότι αυτό τελικά κάνει κακό στα δόντια μας, καθώς χαλάει τον σμάλτο του δοντιού. Μάλιστα, το γεγονός αυτό αναιρεί και όλας το ξάσπρισμα των δοντιών, αφού όταν αδυνατίζει η στοιβάδα του σμάλτου, αποκαλύπτεται το φυσικό κίτρινο χρώμα που υπάρχει από κάτω!

Μαγειρική σόδα στα δόντια; Πολύ προσοχή!

Τελευταία, το συγκεκριμένο beauty tip χρησιμοποιείται και για zero waste σκοπούς. Πολλοί δεν θέλουν να επιβαρύνουν το περιβάλλον με την πλαστική συσκευασία της οδοντόπαστας, έτσι χρησιμοποιούν μαγειρική σόδα που την προμηθευόμαστε και χύμα. Ο πιο δημοφιλής τρόπος να βουρτσίζουμε τα δόντια μας με μαγειρική σόδα είναι να φτιάχνουμε μία πάστα με λάδι καρύδας και αιθέρια έλαια. Δυστυχώς, η λύση αυτή μπορεί να έχει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην εμφάνιση και την υγεία των δοντιών μας!

δόντια μαγειρική σόδα

Για τον ίδιο λόγο πρέπει να προσέχετε εάν χρησιμοποιείτε ενεργό άνθρακα για λεύκανση δοντιών, καθώς επίσης αδυνατίζει τον σμάλτο. Και τον ενεργό άνθρακα αλλά και την μαγειρική σόδα για λεύκανση των δοντιών, δεν είναι καλό να τα χρησιμοποιείτε πάνω από 2 φορές τον μήνα. Η χρήση τους θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στην απομάκρυνση λεκέδων που μπορεί να έχουν προκληθεί στα δόντια σας λ.χ από τον καφέ .

Διαβάστε ακόμη: Ενεργός άνθρακας για λεύκανση δοντιών – Προσοχή στην χρήση του!