Μια απολαυστική συνταγή πατατόσουπας για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου.

Υλικά

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

4 μεγάλες πατάτες σε κύβους

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

½ πακέτο τυρί κρέμα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 κουταλάκια του γλυκού σχοινόπρασο

2 κουταλιές της σούπας κομμάτια μπέικον

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και το ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες ώστε να λιώνουν αμέσως. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια σοτάροντας μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για δύο λεπτά. Προσθέτουμε την πατάτα ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, το αλάτι, το πιπέρι, το σχοινόπρασο και το μπέικον.