Πριν λίγες μέρες πάνω από 300 καλεσμένοι από το χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική σκηνή της Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για να παρακολουθήσουν την ομιλία του διασημότερου chef στον κόσμο, με θέμα τη Μεσογειακή Κουζίνα και τη Σύχρονη μορφή της.

Capture

Δυο Μεσογειακές χώρες και πόλεις, Ελλάδα και Ισπανία, Αθήνα και Βαρκελώνη συναντήθηκαν σ’ ένα συνέδριο με άξονα τη γεύση και τη μοναδικότητα της Μεσογειακής κουζίνας.

Ο Ferran Adrià άνοιξε την ομιλία του μ ένα αποχαιρετισμό στο φίλο και συνάδελφό του Anthony Bourdain. Η δίωρη παρουσίαση του ήταν συγκινιτική και γεμάτη έμπνευση ενώ γύρισε το χρόνο στην πολύ συγκινητική τελευταία μέρα του διάσημου El Bulli. Δήλωσε οπαδός και διαφημιστής της ελληνικής κουζίνας και παρότρυνε τους Έλληνες και την Ελλάδα να επενδύσουν περισσότερο στη διαφήμιση της ελληνικής γαστρονομίας.

Capture

Τον Ferran Adrià προλόγισαν τρεις διακεκριμένοι Έλληνες Chef που είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του στο περίφημο El Bulli. Ο Χριστόφορος Πέσκιας, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Δημήτρης Κατριβέσης, μίλησαν για την εμπειρία τους στην ομάδα του πιο βραβευμένου Chef, και του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο, ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκε και ένας ιδιαίτερος και πολύ ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ των Ελλήνων και του Ισπανού Chef σχετικά με τη Μεσογειακή Κουζινά και τη σημαντικότητα που έχουν τα ελληνικά προϊόντα σε αυτή. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του ο Ferran Adrià δέχτηκε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από το κοινό ανοίγοντας διάλογο με τους παρευρισκόμενους.

Capture

Μεταξύ των καλεσμένων που παρακολούθησαν το Estrella Damm Gastronomy Congress ήταν και μερικοί από τους πλέον αναγνωρισμένους Έλληνες chef όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Πάνος Ιωαννίδης και πολλοί άλλοι, ενώ το «το παρών» έδωσε και η νέα γενιά ανερχόμενων chef όπως οΤιμολέων Διαμαντής (Νικητής MasterChef), Χρήστος Γλωσσίδης, Αργύρης Αγλαμίσης κ.ά

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα cocktail party στη Χύτρα, με την Estrella να έχει τον πρώτο ρόλο και τον σεφ Τάσο Μαντή, να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό finger food μενού με ελληνικό χαρακτήρα.

 

 

 

About The Author