Σήμερα, μπορούμε να φτιάξουμε μία συνταγή που θα μας θυμίσει αμέσως το καλοκαιράκι στο νησί, γαρίδες σαγανάκι με αρωματική σάλτσα ντομάτας και φέτα. Θυμάστε που είπαμε ότι η φρέσκια σάλτσα ντομάτας είναι πολύ πιο γευστική από την έτοιμη; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να την χρησιμοποιήσετε σε αυτήν την υπέροχη συνταγή. 

Τι θα χρειαστείτε για τις γαρίδες σαγανάκι;

  • 5 μεγάλες γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1/4 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 80 grams τριμμένη φέτα
  • 1/2 κτσ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • λίγο λευκό κρασί (ή brandy ή και ούζο)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μισή ποσότητα από σάλτσα ντομάτας (δείτε την τέλεια και απλή συνταγή για σάλτσα ντομάτας εδώ)

γαρίδες σαγανάκι

Εκτέλεση Συνταγής

  • Καθαρίστε και προετοιμάστε τις γαρίδες. Αφαιρέστε τα μουστάκια τους, τα πόδια τους και τα λέπια τους.
  • Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό σε κάθε μεριά.
  • Ρίξτε την πράσινη πιπεριά και ανακατέψτε. Ρίξτε μετά από λίγο το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.
  • Προσθέστε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας μαζί με λίγο νερό ώστε η σάλτσα να μην είναι τόσο παχύρρευστη. Χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια και καλύψτε με το καπάκι ώστε να μαγειρευτεί το φαγητό για περίπου 12 λεπτά. Ενδιάμεσα, γυρίστε τες τουλάχιστον μία φορά.
  • Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την τριμμένη φέτα. Αυξήστε την ένταση της φωτιάς και μαγειρέψτε έτσι για άλλα 2-3 λεπτά. ώστε να λιώσει λίγο το τυρί.
  • Οι γαρίδες σαγανάκι με την υπέροχη φρέσκια κόκκινη σάλτσα είναι έτοιμες. Σερβίρετε αμέσως για την μέγιστη απόλαυση!

γαρίδες σαγανάκι