Αυτή η συνταγή για φαρφάλες με σπανάκι, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και καραμελωμένα κρεμμύδια είναι υπέροχη. Είναι εύκολη και περιέχει μία πανδαισία γεύσεων χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρέας.

Οι φαρφάλες ταιριάζουν πολύ με τις κρεμώδης σάλτσες, γι’ αυτό και αυτή που ετοιμάσαμε παρακάτω ταιριάζει τέλεια. Το σπανάκι έρχεται να δώσει μία υπέροχη αντίθεση και τα καραμελωμένα κρεμμύδια θα δώσουν αυτήν την έξτρα γευστικότητα. Τα μανιτάρια είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των γεύσεων. Είστε έτοιμοι να τις φτιάξουμε;

Τι θα χρειαστείτε για τις φαρφάλες με σπανάκι;

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/4 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ ξύδι βαλσάμικο

Για την κρεμώδη σάλτσα:

  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά (ή όποια άλλα προτιμάτε)
  • 170 γρ. σπανάκι
  • 1 πακέτο κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί γραβιέρα 
  • 1/4 κτγ αλάτι
Μακαρόνια:
  • 280 γρ. φαρφάλες

φαρφάλες με σπανάκι

Εκτέλεση Συνταγής 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
  1. Ζεστάνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέστε τα κομμένα σε ροδέλες κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 10 λεπτά σε υψηλή επίσης φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με μία σπάτουλα.
  2. Τα κρεμμύδια θα πρέπει να αρχίζουν να αποκτούν ένα ωραίο καφετί χρώμα. Προσοχή, μην καούν.
  3. Χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια ένταση και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά. Ανακατεύετε συχνά τα κρεμμύδια ώστε να μην καούν. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε το αλάτι στα κρεμμύδια.
  4. Συνεχίστε να μαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Θα πρέπει να έχουν μαγειρευτεί συνολικά τα κρεμμύδια για 30 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά και ρίξτε λίγο βαλσάμικο ξύδι από πάνω τους. Ανακατέψτε με την σπάτουλα και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Για τα μανιτάρια και το σπανάκι:
  1. Ζεστάνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι χωρίς να το πλύνετε. Προσθέστε τα κομμένα μανιτάρια και ρίξτε τους μία πρέζα αλάτι.
  2. Μαγειρέψτε τα μανιτάρια για 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε φρέσκο σπανάκι στο τηγάνι και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
Για την κρεμώδη σάλτσα:
  1. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα των μανιταριών με το σπανάκι και φέρτε σε μία βράση. Γρήγορα, μειώστε την ένταση της φωτιάς και συνεχίστε να σιγομαγειρεύετε.
  2. Προσθέστε 2/3 φλ. της γραβιέρας και το αλάτι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  3. Προσθέστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια που φτιάξαμε πριν.
Τα μακαρόνια:
  1. Μαγειρέψτε τις φαρφάλες όπως αναγράφεται στην συσκευασία. Σουρώστε.
  2. Προσθέστε τα μακαρόνια στην σάλτσα. Ανακατέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά ώστε να ομογενοποιηθεί.
  3. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό.
  4. Σερβίρετε με την τριμμένη γραβιέρα που έμεινε και απολαύστε τις υπέροχες φαρφάλες με σπανάκι, κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια που μόλις ετοιμάσατε!

φαρφάλες με σπανάκι

Διαβάστε ακόμη: Εύκολη συνταγή για πέννες arrabiata – Μεσογειακή πανδαισία μυρωδιών!