Δεν μπορώ να σου πω πόσο ενθουσιασμένη είμαι με αυτή τη συνταγή. Τι να πρωτοπώ; Ότι είναι έτοιμη μέσα σε 20 λεπτά; Ότι έχει τόσο τυρένια γεύση; Είναι απλώς υπέροχη! Πάμε αμέσως να την δοκιμάσουμε!

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλ γάλα (κατά προτίμηση πλήρες ή 2%)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλ φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 φλ τεμαχισμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
1/2 κιλό καρδιές αγκινάρας
2 πακέτα τυρί ricotta
4 φλ τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρεύοντας για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, το κοτόπουλο, τις αγκινάρες ανακατεύοντας καλά.

Απλώνουμε ένα στρώμα κοτόπουλο και καλύπτουμε με ζυμαρικά, απλώνουμε ένα στρώμα ρικότα και προσθέτουμε πάλι κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3 επίπεδα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.