Καθώς η κοινωνία μας εξελίσσεται ορισμένοι καλλιτέχνες γίνονται σύμβολα θαυμασμού αφού εκπροσωπούν κάποιες περιθωριοποιημένες κοινότητες. Για παράδειγμα, τα άτομα με διάφορες αναπηρίες δεν είναι εύκολο να αναδειχθούν σε κάποιους κλάδους. Οι παρακάτω άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου μας αποδεικνύουν οτι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Billie Eilish


Η νικήτρια πλέον Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, Billie Eilish, αποκάλυψε στους θαυμαστές της το 2018 ότι έπασχε από το σύνδρομο Tourette από τότε που ήταν παιδί. Αυτή η νευρολογική διαταραχή αναγκάζει τους ανθρώπους να έχουν ξαφνικές συσπάσεις και κινήσεις ή να επαναλαμβάνουν ακούσια ορισμένους ήχους.

Millie Bobby Brown

Η 18χρονη ηθοποιός που έπαιξε την Eleven στο Stranger Things γεννήθηκε με μερική απώλεια ακοής στο ένα αυτί, την οποία αργότερα έχασε εντελώς. Όμως η ηθοποιός έχει δείξει ότι είναι τόσο γενναία όσο και ο φανταστικός χαρακτήρας της. Εκτός από την υποκριτική, τώρα κάνει καριέρα στο τραγούδι.

Ryan Gosling

Όταν ήταν παιδί ο Ryan Gosling διαγνώστηκε με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Ο ηθοποιός ένιωσε ότι «κάτι είχε μπερδευτεί με τον εγκέφαλό του» και πέρασε μια δύσκολη περίοδο έχοντας δυσκολίες στην εκμάθηση της ανάγνωσης.

George Robinson


Ο ηθοποιός ήταν 17 ετών όταν έπαιζε ράγκμπι και τραυματίστηκε στον νωτιαίο μυελό και από τότε είναι σε αναπηρικό καροτσάκι. Σπούδασε Φιλοσοφία αλλά αργότερα ασχολήθηκε με την υποκριτική παίζοντας τον ρόλο του Isaac στη σειρά Sex Education.

Johnny Depp


Ο Τζόνι Ντεπ, αποκάλυψε ότι είναι σχεδόν τυφλός στο ένα μάτι και μυωπικός στο άλλο. Εξήγησε ότι δεν είχε ποτέ «σωστή όραση» και ότι «είναι βασικά τυφλός σαν νυχτερίδα». Έτσι, εκτός και αν ο χαρακτήρας του φοράει γυαλιά, μπορεί να δει μόνο λίγα εκατοστά μακριά από το πρόσωπό του όταν παίζει.

Winnie Harlow


Το καναδό supermodel διαγνώστηκε σε πολύ μικρή ηλικία με λεύκη, η οποία προκαλεί απώλεια του χρώματος του δέρματος σε μπαλώματα. Αυτό οδήγησε τους συμμαθητές της να την αποκαλούν με ονόματα όπως «αγελάδα» και «ζέβρα». Η πάθηση δεν είναι μόνο σωματική αλλά και συναισθηματική, που μερικές φορές σχετίζεται με συναισθήματα άγχους, αμηχανίας και κατάθλιψης.