Είναι νόμος για κάθε γυναίκα να προσέχει την ευαίσθητη περιοχή. Με συχνές επισκέψεις στον γυναικολόγο και με τροφές στην καθημερινότητα, μπορείς να την κρατήσεις υγιή και να αποφύγεις έτσι οποιαδήποτε λοίμωξη μιας και είσαι εκτεθειμένη σε πολλούς κινδύνους.

Γι’αυτό λοιπόν σημείωσε:

1. Νερό

Το νερό είναι το πιο φυσικό αγαθό που μπορείς απλόχερα να προσφέρεις στον εαυτό σου και να του κάνεις απίστευτα καλό. Ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου, ενώ όσον αφορά την ευαίσθητη περιοχή κρατάει τους βλεννογόνους του κόλπου καθαρούς. Έχεις πολλούς λόγους για να πίνεις αρκετό νερό την ημέρα.

2. Φρούτα και λαχανικά

Μπορεί να μην έχεις ιδιαίτερη αδυναμία στα φρούτα και τα λαχανικά, έλα όμως που είναι αναγκαία για την υγιείνη σου. Προτίμησε το λάχανο, το μπρόκολο και το σπανάκι που καταπολεμούν την κολπική ξηρότητα. Αντίστοιχα τα πορτοκάλια κάνουν πολύ καλό εξαιτίας της βιταμίνης C.

3. Ξηροί Καρποί

Τα φουντούκια και τα καρύδια για παράδειγμα, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθάει πολύ στην υγεία της ευαίσθητης περιοχής ενώ και αυτή περιορίζει την ξηρότητα.

4. Σκόρδο

Μπορεί να μην το προτιμάς λόγω της οσμής που αφήνει μετά, ωστόσο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν την υγεία του κόλπου. Το ωμό σκόρδο νικάει όλα τα βακτήρια.