H όσφρηση είναι κάτι παραπάνω από μία απλή αίσθηση. Σε αντίθεση με την όραση, την γεύση και την αφή, έχουν έναν μαγικό τρόπο να παίζουν με το μυαλό μας και να μας μεταφέρουν είτε σε φανταστικά ειδυλλιακά τοπία είτε σε μερικές από τις πιο αγαπημένες μας αναμνήσεις, αναμνήσεις που είχαμε καλά κρυμμένες στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Πόσες φορές έχουμε μυρίσει κάτι και μας έχει επαναφέρει σε αλλοτινές εποχές, όπως στα παιδικά μας χρόνια και την θαλπωρή της μητέρας μας; Με αυτόν τον τρόπο, η ευωδία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ευεξία και την ψυχική μας υγεία, μεταφέροντάς μας στο «χαρούμενο μέρος μας», στο καταφύγιο του μυαλού. 

Η επιστημονική εξήγηση πίσω από την σύνδεση ευωδίας και ευεξίας

Υπάρχει και επιστημονική εξήγηση. Η όσφρηση συνδέεται άμεσα με το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου μας, με αποτέλεσμα η άμεση αντίδραση του οργανισμού μας είναι να μας επαναφέρει κάποιες αναμνήσεις. Γι’αυτό ένα παλιό φούτερ του συντρόφου μας, μας θυμίζει τις πιο χαρούμενες μας στιγμές μαζί του ή η μυρωδιά της βροχής μας θυμίζει όμορφες φθινοπωρινές στιγμές.

Σύμφωνα με μία έρευνα του 2011 (που έγινε από τους Masahiro και συνεργάτες), τα θετικά συναισθήματα που έχουμε ξεχάσει, μπορούν να επανέλθουν στην μνήμη μας μέσω των μυρωδιών. Ακόμη, από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι κάποιες ευχάριστες μυρωδιές μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά στο να χαμηλώσουν τα επίπεδα στρες στον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να ηρεμήσουμε. Έτσι, διατηρείται σε καλά επίπεδα η ευεξία μας.

Στην έρευνα που έγινε, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να μυρίζουν κάποια «νοσταλγική» μυρωδιά σύμφωνα με το παρελθόν του καθενός. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν μία βελτίωση της διάθεσής τους και τα επίπεδα στρες στον οργανισμό τους έπεσαν σημαντικά. Πολλοί δήλωσαν ότι ένιωσαν μία ευφορία από τις μυρωδιές, οι οποίες τους θύμισαν αυτοβιογραφικές εμπειρίες τους.

Ο συνδυασμός μυρωδιάς, μνήμης και συναισθήματος εξηγεί τον λόγο που μερικά αρώματα έχουν την δύναμη να επηρεάζουν την διάθεση μας. Οι εταιρίες που φτιάχνουν αρωματικά χώρου το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, γι’αυτό και τα αρώματα που δημιουργούν στοχεύουν στο να εκμαιεύουν συγκεκριμένα θετικά συναισθήματα στους καταναλωτές. Αυτό το μυστικό είναι εδώ και χρόνια γνωστό στην αρωματοποιία.

Στην LITTLE SECRETS NATURAL COSMETICS, που φτιάχνουν τα πιο υπέροχα αρωματικά κεριά και αρωματιστές χώρου, υποστηρίζουν ότι «όποια και αν είναι η εκδοχή της δικής σας ευτυχίας, πρέπει να ξεκινά με μία θετική σκέψη». Δεν γίνεται να μην κατακλύσουν τον νου μας θετικές σκέψεις όταν αρχίσουν να αναδύονται οι μυρωδιές των δύο νέων σειρών κεριών και αρωματιστών χώρου MOOD BOOST SKIN WELLBEING και LESS STRESS SKIN WELLBEING.

 

Ενισχύστε τη διάθεσή σας, ενεργοποιήστε το σώμα και το πνεύμα σας με τη MOOD BOOST SKIN WELLBEING COLLECTION

Ο μοναδικός συνδυασμός αιθέριων ελαίων από σύκο, νερολί, και λευκό ξύλο θα σας δώσει ευεξία, τόνωση, αυτοπεποίθηση, διάθεση ηρεμίας και ευεξίας, αναζωογόνηση κυττάρων και αποτοξίνωση. Το σπίτι θα γίνει το καταφύγιό μας, στο οποίο θα ξεχνάμε όλες μας τις έγνοιες όταν μπαίνουμε και μυρίζουμε τα υπέροχα αυτά αρώματα.

MOOD BOOST SKIN WELLBEING CANDLE

Πρόκειται για καινοτόμο θεραπευτικό, ενυδατικό κερί από μείγμα 4 διαφορετικών ευεργετικών φυτικών ελαίων που ενώ λιώνουν δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση ευεξίας και αποτοξίνωσης στο δέρμα. Είναι απόλυτα ασφαλές κατά την χρήση καθώς η θερμοκρασία του κεριού δεν υπερβαίνει τους 39 βαθμούς.

Όσο το κερί λιώνει, απλώνουμε το μείγμα στο δέρμα κάνοντας μασάζ και λόγω της θερμότητας τα ευεργετικά συστατικά διεισδύουν στο δέρμα. Προτείνουμε να το απλώσετε και στα «σημεία σφυγμού», τα εκεί δηλαδή όπου έχουμε παλμό είναι τα πιο θερμά σημεία του σώματος και κάνουν το άρωμά πιο ολιστικό.

Αυτά είναι το εσωτερικό των αγκώνων, πίσω από τα γόνατα, στους αστραγάλους και πίσω από τα αυτιά, δηλαδή τα πιο θερμά σημεία του σώματος μας.

Είναι 100% φυσικό και 100% οργανικό. Εμπλουτισμένο με 4 φυτικά, οργανικά έλαια από σόγια, λάδι καρύδας, καστορέλαιο, σησαμέλαιο και βιταμίνες Α, Ε, Β1, D.

MOOD BOOST HOME DIFFUSER

Αρωματιστής χώρου χωρίς αλκοόλ σε γυάλινο δοχείο με έξι stick καινοτομικά σχεδιασμένα για υψηλή απόδοση διάχυσης αρώματος.

Είναι πλήρως βιοδιασπώμενος, μη εύφλεκτος, δεν επιβαρύνει το θαλάσσιο περιβάλλον και δεν είναι τοξικός για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Εξατμίζεται τελείως και δεν αφήνει δυσάρεστη μεταλλική οσμή.

Απελευθερώστε το πνεύμα σας και απολαύστε την ηρεμία που σας προσφέρει η LESS STRESS SKIN WELLBEING COLLECTION

Ο μοναδικός συνδυασμός αιθέριων ελαίων από λεβάντα, φασκόμηλο, και κέδρο θα σας δώσει ηρεμία και αποτοξίνωση ενέργειας.

LESS STRESS SKIN WELLBEING CANDLE

Πρόκειται για καινοτόμο θεραπευτικό, ενυδατικό κερί από μείγμα 4 διαφορετικών ευεργετικών φυτικών ελαίων που ενώ λιώνουν δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση ευεξίας και αποτοξίνωσης στο δέρμα. Φυσικά, είναι και αυτό απόλυτα ασφαλές κατά την χρήση καθώς η θερμοκρασία του κεριού δεν υπερβαίνει τους 39 βαθμούς.

Όπως είπαμε, όσο το κερί λιώνει, απλώνουμε το μείγμα στο δέρμα κάνοντας μασάζ και λόγω της θερμότητας τα ευεργετικά συστατικά διεισδύουν στο δέρμα. Προτείνουμε να το απλώσετε και στα «σημεία σφιγμού», τα εκεί δηλαδή όπου έχουμε παλμό είναι τα πιο θερμά σημεία του σώματος και κάνουν το άρωμά πιο ολιστικό.

Αυτά είναι το εσωτερικό των αγκώνων, πίσω από τα γόνατα, στους αστραγάλους και πίσω από τα αυτιά, δηλαδή τα πιο θερμά σημεία του σώματος μας.

100% φυσικό και 100% οργανικό. Εμπλουτισμένο με 4 φυτικά, οργανικά έλαια από σόγια, λάδι καρύδας, καστορέλαιο, σησαμέλαιο και βιταμίνες Α, Ε, Β1, D.

LESS STRESS HOME DIFFUSER

Αρωματιστής χώρου χωρίς αλκοόλ σε γυάλινο δοχείο με έξι stick καινοτομικά σχεδιασμένα για υψηλή απόδοση διάχυσης αρώματος.

Είναι πλήρως βιοδιασπώμενος, μη εύφλεκτος, δεν επιβαρύνει το θαλάσσιο περιβάλλον και δεν είναι τοξικός για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Εξατμίζεται τελείως και δεν αφήνει δυσάρεστη μεταλλική οσμή.

Τα προϊόντα της LITTLE SECRETS NATURAL COSMETICS τα βρίσκουμε σε επιλεγμένους χώρους ομορφιάς, ξενοδοχεία, και spa, σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.littlesecrets.gr.