Είσαι fan του ίσιου μαλλιού, γι’αυτό και το σίδερο ισιώματος έχει γίνει προέκταση των χεριών σου. Και των δικών μου. Νομίζεις όμως ότι το χρησιμοποιείς σωστά; Δεεε νομίζω. Η θερμότητα έχουμε πει ότι κάνει πολύ κακό στα μαλλιά σου, ειδικά για τις άκρες που καίγονται πάρα πολύ εύκολα.

Γι’αυτό διάβασε τα λάθη που κάνεις σίγουρα με το ισιωτικό και διόρθωσε τα αμέσως. Μη κρύβεσαι, τα κάνεις.

selena-gomez-hair-curling

1. Το βάζεις σε υψηλούς βαθμούς

Μεγάλο λάθος και πρέπει να το σταματήσεις εδώ και τώρα. Η μεγάλη θερμότητα δεν φτιάχνει καλύτερα τα μαλλιά σου, αλλά τα καταστρέφει πιο γρήγορα. Προτίμησε λοιπόν να μετριάζεις τους βαθμούς γύρω στους 170.

2. Ξανά και ξανά το ίσιωμα

Μία τούφα την περνάς 4-5 φορές προκειμένου να σιγουρευτείς ότι θα είναι απόλυτα ίσια, αλλά δεν ισχύει. Αυτό που ισχύει, είναι ότι οι τούφες σου θα καούν. Το θες; Δεν το θες. Μία και καλη λοιπόν.

3. Δεν τα έχεις στεγνώσει καλά

Η βιασύνη σου πολλές φορές φταίει που βάζεις στα νωπά μαλλιά σου ισιωτικό, αλλά μάντεψε. Πρόβλημα δημιουργείς και στην κόμη σου και στο ισιωτικό. Αν λοιπόν έχεις ακούσει την ώρα που τα ισιώνεις έναν ήχο περίεργο, τότε να ξέρεις ότι εκείνη τη στιγμή τα καις. Γι’αυτό, πρώτα στέγνωσε καλά με πιστολάκι και μετά ίσιωσε τα.

4. Παλεύεις για τέλειο ίσιωμα

Όσες φορές και να τα περάσεις, ακόμα κι αν είναι πρόκα τα μαλλιά σου εκείνη τη στιγμή, αυτό θα σταματήσει να συμβαίνει μόλις βγεις έξω. Λίγο η υγρασία, λίγο το αεράκι, δεν θέλουν και πολύ. Οπότε μη παλεύεις να τα ισιώνεις, γιατί χαλάς την φυσικότητα τους και σαν συνέπεια έχεις τι; Να τα καις!

5. Δεν το καθαρίζεις

Θυμάσαι την τελευταία φορά που το έκανες; Μάλλον όχι. Το ισιωτικό χρειάζεται φροντίδα την οποία παραμελείς. Πρέπει να το καθαρίζεις οπωσδήποτε, γιατί εκτός από τα υπολείμματα που μένουν από το κοντίσιονερ/λάδι/κρέμα που χρησιμοποιείς, έχει και την σκόνη απ’το ντουλάπι σου. Όλα αυτά, περνούν στα καθαρά μαλλιά σου. Ένας απλός τρόπος για να το καθαρίσεις, είναι να χρησιμοποιήσεις βαμβάκι που θα έχεις βουτήξει σε ένα ποτήρι με οινόπνευμα, και πέρασε το από τις πλάκες.