Μπορεί να ξύπνησες με διάθεση και όρεξη, στην διαδρομή όμως για την δουλειά δεν γίνεται να μην σε νευριάσει κάτι και κάποιος. Λίγο η βροχή που σε κάνει μούσκεμα παντού, λίγο η κίνηση, λίγο η κυριούλα που μπήκε στο λεωφορείο και σε κατάβρεξε, λίγο που άργησες στην δουλειά και τ’άκουσες, δεν θέλει και πολύ για να γίνει το κακό. Κι αν τα νεύρα είναι συχνό φαινόμενο για σένα και δυσκολεύεσαι κάθε φορά να καλμάρεις, τότε σου έχουμε την λύση. Τρεις για την ακρίβεια…

1. Μέτρα ως το 10

Επειδή τα νεύρα είναι κακός σύμβουλος και πάνω σε αυτά μπορείς να πεις πράγματα που μετανιώνεις στο επόμενο λεπτό, πάρε τον χρόνο σου και ηρέμησε. Μέτρησε μέχρι το 10 αργά και παράλληλα θα σκεφτείς από μόνη σου τι ήταν αυτό που σου προκάλεσε τον θυμό και γιατί. Σε αυτό το σημείο μπορεί να καταλάβεις ότι έχεις και άδικο μάλιστα.

2. Μην τα κρατάς μέσα σου

Όσο προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι καλά, τόσο περισσότερο χάος προκαλείται στα νεύρα σου. Όσο δεν εκδηλώνεσαι αυτό μεγαλώνει και σίγουρα θα αντιμετωπίσεις εντελώς λάθος την όλη κατάσταση. Είναι πολύ καλό να εξωτερικεύεις τα συναισθήματα σου στον άνθρωπο που σε ενόχλησε χωρίς όμως να παραλογίζεσαι.

3. Απόσπασε την προσοχή σου

Σίγουρα θα πάρεις την φίλη σου τηλέφωνο και θα αρχίζεις να φωνάζεις λες και φταίει εκείνη, αλλά αυτό δεν πρόκειται να σε βοηθήσει κάπου. Δεν θα σε ηρεμήσει απ’τα νεύρα που έχεις, γιατί πολύ απλά δεν τα εκδηλώνεις στον άνθρωπο που πρέπει. Γι’αυτό την στιγμή που τα νεύρα σου έχουν πιάσει κόκκινο, πάρε το κινητό και χάζεψε λίγο στο instagram, άκουσε την μουσική που σ’αρέσει και γενικά κάνε πράγματα που θα σου αποσπάσουν την προσοχή.