Σε κάθε παραλία κάθε καλοκαίρι αν παρατηρήσεις προσεχτικά θα δεις πως σε κάθε παρέα υπάρχει τουλάχιστον κάποιος ή κάποια που φοράει Havaianas. Αν μάλιστα η παρέα αποτελείται από αρκετές fashionistas ο αριθμός αυτός μεγαλώνει. Οι Havaianas είναι σίγουρα ένα brand που το έχουμε συνδέσει με το καλοκαίρι και αυτός είναι και ο λόγος που τις αγαπάμε τόσο πολύ. Ποια είναι τα 6 πράγματα που δεν ήξερες για αυτές;

Το πρώτο ζευγάρι φτιάχτηκε το 1962 και η ιδέα προήλθε από τα ιαπωνικά σανδάλια «Zori», φτιαγμένα από άχυρα ρυζιού.

Αν νομίζεις πως το όνομα προέρχεται από τη Χαβάη τότε έχεις δίκιο. Πιο συγκεκριμένα όμως, προέρχεται από την πορτογαλική μετάφραση της λέξης «Hawaians»- κάτοικοι της Χαβάης-  καθώς την δεκαετία του ‘60 η Χαβάη αποτελούσε τον ιδανικό προορισμό για διακοπές.

Capture

Ήταν τόσο απλές και παράλληλα τόσο οικονομικές που σύντομα έγιναν γνωστές και στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα της Βραζιλίας.

Το ήξερες ότι αρχικά ήταν διαθέσιμες μόνο σε μπλε και σε άσπρο και από ένα λάθος που έγινε το 1994 όλα αυτά άλλαξαν; Συγκεκριμένα, ένα σφάλμα στην παραγωγή φέρνει σαν αποτέλεσμα μια παρτίδα μόνο πράσινες Havaianas, η οποία είχε θετικό αντίκτυπο στην αγορά. Η αντίδραση ήταν τόσο θετική που η Havaianas εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και άρχισε να παράγει και μονόχρωμα ζεύγη όπως καφέ, κίτρινο και μαύρο.

Capture

Την ίδια χρονιά, η Havaianas κυκλοφόρησε μια νέα σειρά με οκτώ μονόχρωμες σαγιονάρες, τις γνωστές σε όλους σήμερα Havaianas Top. Τότε ξεκίνησαν και οι υψηλότερες κοινωνικές τάξεις να φορούν Havaianas.

Capture

Το 1998 η Havaianas εισήγαγε μια σειρά από σαγιονάρες με την βραζιλιάνικη σημαία στο λουράκι, δείχνοντας την υποστήριξή τους στην Βραζιλιάνικη ομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο.  Ωστόσο η  Βραζιλιάνικη ομάδα δεν κέρδισε, αλλά το Havaianas Brazil logo σχέδιο είχε μεγάλη επιτυχία.