Κάποιες φορές αναρωτιέσαι τι μπορεί να είναι πιο ενοχλητικό από το φριζάρισμα. Ίσως οι λεκέδες στα ρούχα; Τα στενά παπούτσια που σου τραυματίζουν τα δάχτυλα; Μάλλον τίποτα από τα παραπάνω μιας και το να φριζάρουν τα μαλλιά σου είναι ο Νο1 εφιάλτης που αντιμετωπίζεις καθημερινά. Και το χειρότερο είναι πως δεν βρίσκεις τον τρόπο να τον αντιμετωπίσεις.

Εμείς ανακαλύψαμε 5 θαυματουργά tips που θα σώσουν την κατάσταση και πρέπει να τα εφαρμόσεις άμεσα.

1. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις με ποια εργαλεία κόβει τα μαλλιά σου ο κομμωτής σου. Έτσι λοιπόν, καλό είναι να τον ρωτήσεις την επόμενη φορά που θα τον επισκεφθείς, ζητώντάς του να αποφύγει εκείνα που είναι υπεύθυνα για το ενοχλητικό φριζάρισμα.

2. Το πως λούζεις τα μαλλιά σου είναι εξίσου σημαντικό. Όπως και το πως εφαρμόζεις το conditioner σου. Τα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό “αγριεύουν” τις άκρες γι’ αυτό καλύτερα να τα αποφεύγεις. Επιπλέον, καλό είναι να μη λούζεσαι κάθε μέρα, γιατί είναι πιθανό να καταστρέψεις τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου κι έτσι να γίνουν ξηρά. Τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

3. Μόλις λουστείς, προσπάθησε να ταμπονάρεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα και μην αρχίσεις να τα τρίβεις πάνω της, γιατί αυτό θα χειροτερέψει το φριζάρισμα. Αμέσως μετά εφάρμοσε ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος που θα βοήθησει αρκετά την κατάσταση.

4. Αν στεγνώνεις καθημερινά τα μαλλιά σου με σεσουάρ και στη συνέχεια χρησιμοποιείς πρέσα σιδερώματος, προτίμησε μία με κεραμική πλάκα. Καλό είναι να επενδύσεις σε ένα καλό εργαλείο για τα μαλλιά, καθώς θα σε βοηθήσει να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς το ανεπιθύμητο φριζάρισμα.

5. Μία φορά στο τόσο μπορείς να δοκιμάζεις θεραπείες για τα μαλλιά που θα τα διατηρούν υγιή και λαμπερά. Επισκέψου τον ειδικό και επιλέξτε μαζί τη σωστή θεραπεία που ταιριάζει στον τύπο μαλλιών σου και θα μειώσει σταδιακά το φριζάρισμα.