Το να έχετε δυνατά και υγιή νύχια είναι μια σημαντική πτυχή της συνολικής φροντίδας των χεριών. Τα αδύναμα, εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι απογοητευτικά και ακόμη και επώδυνα, ειδικά όταν σπάνε ή ξεφλουδίζουν εύκολα. Αλλά μην ανησυχείτε, με μερικές απλές αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης των νυχιών και στον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να έχετε δυνατά, υγιή νύχια που δεν σπάνε.

Ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη διατήρηση γερών νυχιών. Πίνετε άφθονο νερό και ενυδατώνετε τακτικά τα νύχια και τα πετσάκια σας, ειδικά μετά το πλύσιμο των χεριών σας.

Διατροφή

Η διατροφή σας παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην υγεία των νυχιών σας. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα όπως βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο. Τρόφιμα όπως τα αυγά, τα αμύγδαλα και το σπανάκι είναι εξαιρετικές επιλογές.

Αποφύγετε τις σκληρές χημικές ουσίες

Η έκθεση σε σκληρές χημικές ουσίες όπως απορρυπαντικά, προϊόντα καθαρισμού και καθαριστικά νυχιών μπορεί να αποδυναμώσει τα νύχια σας. Χρησιμοποιήστε γάντια όταν εργάζεστε με αυτές τις χημικές ουσίες και αποφύγετε τις σκληρές θεραπείες νυχιών όπως συχνά μανικιούρ με ακρυλικό ή τζελ.

Πρακτικές μανικιούρ

Είναι σημαντικό να είστε ευγενικοί όταν πρόκειται για τα νύχια σας. Μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλεία, αποφύγετε να τα δαγκώνετε και να τα κόβετε τακτικά. Όταν βάφετε τα νύχια σας, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια βασική στρώση και αποφύγετε τη χρήση σκούρων χρωμάτων, που μπορεί τους αφήσουν σημάδια από το μανό.

Προϊόντα ενδυνάμωσης νυχιών

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση και την προστασία των νυχιών. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν ενισχυτικά συστατικά όπως κερατίνη, λάδι jojoba και βιταμίνη Ε.

Θέλει υπομονή και επιμονή για να μπορέσουν τα νύχια να δυναμώσουν.  Ωστόσο, εάν έχετε επίμονα προβλήματα με τα νύχια σας, είναι πάντα καλή ιδέα να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο ή έναν γιατρό για μια επαγγελματική γνώμη.