Η επιστήμη τάσσεται υπέρ μας, εξηγώντας ότι είναι πολύ κακό να δουλεύουμε πριν τις 10. Επιτέλους. Διότι όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Paul Kelley, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οργανισμός μας πιέζεται να ενεργοποιηθεί προκειμένου να πάμε για δουλειά. Αυτό είναι κάτι σαν βασανιστήριο. Ορίστε, όταν τα λέμε εμείς οι εργοδότες δεν ακούνε.

Η επίδοση των εργαζομένων που ξεκινούν την δουλειά στις 8 ή στις 9, είναι πολύ περιορισμένη, ενώ το συγκεκριμένο ωράριο είναι επιβλαβές για την ψυχική υγεία. Οι ιδανικές ώρες για να γίνουν όλοι περισσότερο παραγωγικοί, είναι να ξεκινούν την δουλειά μία ώρα μετά.

Όπως εξηγεί και ο Dr Paul Kelley, ζούμε σε μια κοινωνία που στερείται ύπνου, κάτι που επηρεάζει δραματικά την απόδοση, την μνήμη και ενθαρρύνει την χρήση αλκοόλ. Επιπλέον, προκαλεί εξάντληση, άγχος, σύγχυση, θυμό και παχυσαρκία.

«Υπάρχουν μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου. Με την αλλαγή απλά της ώρας έναρξης των ωραρίων μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής για ολόκληρες γενιές ανθρώπων. Ας μη χάσουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι που θα ωφελήσει εκατομμύρια ανθρώπους στη Γη», κατέληξε.