Θέλεις να φορέσεις τα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα αλλά φοβάσαι πως τα πόδια σου θα γίνουν ξανά… τούμπανο;

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που τα πρησμένα πόδια εντείνονται σαν κατάσταση και νιώθεις τα πόδια σου βαριά κι ασήκωτα.

Υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείς και να μπορέσεις να φορέσεις τα ψηλοτάκουνα σου χωρίς να υποφέρεις. Όμως, έχε υπόψη αν υποφέρεις συνεχώς από το συγκεκριμένο πρόβλημα, καλό θα ήταν να επισκεφθεις έναν γιατρό.

Ορίστε μερικά κολπάκια που θα σε ανακουφίσουν

Πάγος

Φρόντισε να υπάρχει πάντα ένα μπουκάλι με νερό παγωμένο στην κατάψυξη του ψυγείου. Για παράδειγμα, αν πονάει το πέλμα σου, βάζεις το παγωμένο μπουκάλι σε μια σακουλίτσα και το ακουμπάς στο πάτωμα, και τρίβεις πάνω κάτω τα πέλματα σου για να ξεπονέσουν. Εναλλακτικά, προτίμησε μια παγοκύστη ή αν δεν έχεις ή δεν μπορείς να περιμένεις να παγώσει τοποθετείς μια καθαρή βρεγμένη πετσέτα κουζίνας στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά και έπειτα την τοποθετείς πάνω στο πόδι σου.

Μαξιλάρια

Τοποθετείς μαξιλάρια το ένα πάνω στο άλλο και στην κορυφή ακουμπάς τα πόδια σου. Αν δεν έχεις μαξιλάρια, βάλε τα στην πλάτη του καναπέ επάνω.  Καλό θα ήταν να έχεις ένα μεγάλο σκληρό μαξιλάρι στο κρεβάτι σου που θα το βάζεις ενδιάμεσα με παράλληλη φορά ανάμεσα στα πόδια σου.

Διέγερση της κυκλοφορίας

Η κανέλλα και η μέντα είναι φυσικά διεγερτικά της κυκλοφορίας του αίματος. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις τοπικά είτε με τη μορφή σπρέι είτε ελαίου επάλειψης.