Τον τελευταίο καιρό νιώθεις πως έχεις πάρει μερικά κιλάκια και είσαι σίγουρη πως δεν φαίνονται μόνο σε κοιλιά και περιφέρεια, αλλά και στα κατακόκκινα μάγουλά σου. Έτσι, κάθεσαι με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη και ψάχνεις να βρεις λύση για να “κόψεις” μερικούς πόντους από το ολοστρόγγυλο πρόσωπό σου. Ίσως είσαι κάπως υπερβολική, αλλά αν σε βασανίζει καθημερινά μια τέτοια σκέψη, υπάρχει λύση για να δείχνεις πιο αδύνατη. Τα σωστά hair looks -haircut ή χτένισμα- μπορούν να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και να το κάνουν να δείχνει πιο μακρύ και λεπτό.

1. Μακριά μαλλιά

Αν προσπαθείς να διαλέξεις ανάμεσα σε μακριά και κοντά μαλλιά για να δείχνεις πιο αδύνατη στο πρόσωπο, μάλλον πρέπει να “κλειδώσεις” στην πρώτη επιλογή. Σύμφωνα με διάσημους hair stylists, τα μακριά μαλλιά μακραίνουν και δείχνουν το πρόσωπο πιο λεπτό.

 

2. Ασύμμετρο καρέ

Το καρέ haircut που είναι πιο κοντό πίσω και μακρύτερο μπροστά κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει πιο λεπτό. Δοκίμασέ το, αν δεν συμπαθείς ιδιαίτερα τα μακριά μαλλιά.

 

3. Μακριές αφέλειες με ελαφρύ φιλάρισμα

Δοκίμασε πιο ανάλαφρες αφέλειες, μιας και οι “βαριές” θα κάνουν το πρόσωπό σου να δείχνει πιο στρογγυλό. Προτίμησε να είναι λίγο πιο κοντές στη μέση απ’ ότι στα πλαϊνά, ώστε να δείχνει το look σου φρέσκο και μοντέρνο.

 

4. Το σωστό φιλάρισμα κάνει θαύματα.

Τα διαφορετικά μήκη στα μαλλιά σου -πρόσεξε όμως να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές- δημιουργούν μία ισορροπία και αυτόματα μακραίνουν και λεπταίνουν το πρόσωπό σου.

 

5. Ένα κομψό top knot.

Το χτένισμα που δίνει ύψος, μακραίνει το πρόσωπό σου και τραβάει την προσοχή στο πάνω μέρος. Παράλληλα, δημιουργεί μία ισορροπία κι έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείς πως θα αποκαλύψει τα μαγουλάκια σου.

About The Author