Γιατί τα πάντα ξεκινούν από το… στομάχι!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα διενεργήθηκε από το New York Medical College όπου οι ερευνητές ανακάλυψαν τις τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε για να έχουμε γερά και υγιή νύχια. Το καλό είναι πως μοιράστηκαν μαζί μας τα αποτελέσματα και εμείς… μαζί σας!

Αυγά

Γεμάτα πρωτεΐνη, τα αυγά εξασφαλίζουν ένα μεγάλο μέρος της υγείας των νυχιών. Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι πως τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και βιοτίνη, βοηθά στην ανάπτυξή τους.

Μπρόκολο

Για να γίνει σωστή χρήση της πρωτεΐνης που αποκομίζεις κάθε μέρα τότε χρειάζεσαι μπρόκολο. Το μπρόκολο περιέχει κυστίνη, η οποία είναι αμινοξύ που επιτρέπει στην πρωτεΐνη να φτάνει στον… προορισμό της σωστά.

Σολομός

Πλούσιος σε ψευδάργυρο θα και ωμέγα-3 λιπαρά είναι η ιδανική τροφή για την παραγωγή κολλαγόνου, βασικό συστατικό στα νύχια.

Λάδι καρύδας

Θεωρείται ως μια από τις ιδανικές τροφές για την σωστή ανάπτυξη των νυχιών. Με βιταμίνες Α,D,E και K, οι οποίες είναι όλες σημαντικές για την λειτουργία της ανάπτυξης, είναι θησαυρός για την διατροφή.

Σπανάκι

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το σπανάκι είναι γεμάτο με ασβέστιο και βιταμίνη Ε, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το βάλεις στην διατροφή σου!