Το πρωινό είναι το Α και το Ω για τον οργανισμό σου και την ημέρα σου. Είναι το πιο σημαντικό γεύμα και αυτό που βοηθάει να αδυνατίσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται και σίγουρα όσο πιο σωστά. Αντί να ακολουθήσεις εξαντλητική δίαιτα, πρόσεξε απλά να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή με τις κατάλληλες τροφές. Μελέτες πάντως έχουν αποδείξει ότι με το πρωινό χάνεις κιλά και θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι εννοούμε:

proini

1. Μόλις ξυπνήσεις μην πιεις καφέ μόνο, αλλά πάρε αμέσως πρωινό

Σύμφωνα με έρευνες αν πάρεις πρωινό εντός μισής ώρας αφού ξυπνήσεις, θα βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να αυξηθεί. Αυτό σημαίνει ότι όσο βρίσκεσαι στον δρόμο για την δουλειά ή μόλις φτάσεις στο γραφείο, δεν θα υποκύψεις σε «πειρασμούς» που θα σου στοιχίσουν τσάμπα θερμίδες.

2. Πρόσθεσε σε αυτό την μπανάνα

Είναι γευστική και πολύ βοηθητική. Η μπανάνα διαθέτει άμυλο, ικανό να σε βοηθήσει να νιώσεις ότι είσαι χορτάτη ενώ αποτελεί σύμμαχο για την απώλεια βάρους.

3. Πρέπει να προσέξεις να είναι πλούσιο σε πρωτείνες

Ένα σωστό πρωινό θα σου διώξει τις λιγούρες που σου προσφέρουν απλόχερα θερμίδες, γι’αυτό πρέπει να προσέξεις να είναι πλούσιο σε πρωτείνες. Το αυγό για παράδειγμα είναι μια καλή λύση, ειδικά αν το συνδυάσεις με γιαούρτι. Εκτός ότι θα νιώθεις πλήρης για μεγάλο διάστημα της ημέρας, θα έχεις φουλ ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της δουλειάς.