Τι καλύτερο απ’το να ξεκινάς τη μέρα σου νωρίς και μέσα στην ενέργεια? Αν όμως σου είναι δύσκολο να ξυπνήσεις το πρωί δεν είναι απαραίτητο να κοιμηθείς απ’τις 9. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που μπορεί να  “σαμποτάρουν” το πρωινό σου ξύπνημα.

Εμείς σου δίνουμε 6 δοκιμασμένες συμβουλές για να γίνεις επιτέλους πρωινός τύπος.

Sleeping Couple Being Woken By Mobile Phone In Bedroom; Shutterstock ID 265632770; PO: today.com

 

  1. Απόφυγε την τηλεόραση και το κινητό πριν κοιμηθείς

Το πόσο νωρίς θα καταφέρεις να σηκωθείς εξαρτάται κι απ’ την ποιότητα του ύπνου σου. Οι φωτεινές πηγές, όπως η τηλεόραση ή το κινητό σου επηρεάζουν αρνητικά το πόσο βαθύ ύπνο θα κάνεις.

  1. Μην τρως πολύ βαρύ βραδινό

Ή αν θες να φας, φάε αρκετή ώρα πριν πέσεις για ύπνο. Το να τρως ακριβώς πριν κοιμηθείς επιβαρύνει την ποιότητα του ύπνου σου επειδή το σώμα σου είναι απασχολημένο με την διαδικασία της πέψης. Προσπάθησε λοιπόν να τρως μικρές μερίδες το βράδυ και ποτέ ακριβώς πριν πέσεις στο κρεβάτι.

  1. Βάλε το ξυπνητήρι την ίδια ώρα κάθε μέρα

Ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Ναι καλά άκουσες. Ένα σταθερό πρόγραμμα είναι βασικό για το βιολογικό μας ρολόι. Έτσι σιγά σιγά θα καταφέρεις να ξυπνάς και χωρίς ξυπνητήρι την ίδια ώρα.

 

1200-fitstar-morning-workout

  1. Γυμνάσου το πρωί

Ακόμα καλύτερα αν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις έξω στον ήλιο. Η γυμναστική μας βοηθάει να αποκτήσουμε αυξημένη ενέργεια για το ξεκίνημα της μέρας.

  1. Πιες νερό μόλις ξυπνήσεις

Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός μας αφυδατώνεται. Με το να πιεις ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις, βοηθάς το σώμα σου να ενυδατωθεί και να γεμίσει ενέργεια.

  1. Βάλε τον καφέ στο πρωινό σου

Η καφεΐνη βοηθάει να νιώσεις ξύπνιος πιο γρήγορα και να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ενέργεια. Πιες τον το πρωί και απέφυγε τον μετά το μεσημεριανό για να αποφύγεις τις αϋπνίες.

Και φυσικά σου έχουμε τον καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Είτε πίνεις  Espresso ή  Cappuccino, οι νέες κάψουλες Nespresso είναι ό,τι χρειάζεσαι. Αν προτιμάς τον καφέ σου με έντονες και αρωματικές νότες προτίμησε τις ποικιλίες Dharkan, Arpeggio ή Ristretto. Αλλιώς επέλεξε ανάμεσα στις Livanto, Cosi ή Volluto.

Photo1

Όποιες και να είναι οι προτιμήσεις σας, στις κάψουλες Nespresso σίγουρα θα βρείτε την ποικιλία που θα σας κάνει να ανυπομονείτε να ξυπνήσετε.