Πριν από τέσσερα χρόνια η Casey Gemmell έκανε πάρτι γενεθλίων για τον μόλις ενός έτους γιο της. Η 37χρονη μητέρα θέλησε να ντυθεί Bat Girl και παρήγγειλε μία plus-size στολή. Αν και της ήταν στενή εκείνη τη φόρεσε. Μετά το πάρτι οι φωτογραφίες που είχαν τραβήξει συγγενείς και φίλοι άρχισαν να ανεβαίνουν στο Facebook. Η Gemmell τρόμαξε με τις πρώτες εικόνες. Περίμενε τις επόμενες μήπως έδειχνε καλύτερη και έφταιγαν οι «γωνίες λήψης».

Καμία όμως δεν ήταν κολακευτική και όπως είπε στην TODAY ένιωσε πολύ άσχημα και ήταν εκείνη η στιγμή που κατάλαβε πως έπρεπε να αλλάξει ριζικά τρόπο ζωής. Ήταν 160 κιλά και με το ζόρι μπορούσε να αλλάξει την πάνα του γιου τους. Σήμερα η Gemmell ζυγίζει 70 κιλά λιγότερα και το έκανε βάζοντας στη ζωή της τη γυμναστική ενώ έκοψε «μαχαίρι» τέσσερα φαγητά από τη διατροφή της. 

Πρώτα κατέβασε στο κινητό της το app called 5K Runner και μέσα σε οκτώ εβδομάδες έγινε από ένας τεμπέλης του καναπέ ένα άτομο που τρέχει 5 χιλιόμετρα(!). Μετά ήρθε η διατροφή. Η Gemmell δεν δοκίμασε ξανά τυρί, ζυμαρικά, ψωμί και αναψυκτικά. Τίποτε άλλο. Και η αλλαγή ήταν εντυπωσιακή. Σιγά σιγά το σώμα της άρχισε να συνηθίζει στον καινούργιο τρόπο ζωής αλλά όπως λέει η ίδια το σημαντικότερο είναι πως η μεγάλη αλλαγή έγινε στο πνευματικό επίπεδο με το μυαλό της να θέλει πλέον να ζει υγιεινά. Απλώς πρέπει να το πάρεις απόφαση πως ο εαυτό σου αξίζει τα καλύτερα…