Το εργαστήριο Kids Cooking School απευθύνεται σε παιδιά που θέλουν να έχουν μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική δημιουργική απασχόληση. Συντονίζεται από την κα Φωτεινού, Βιολόγο Κλινική Βιοχημικό, σε συνεργασία με τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του κέντρου Ξένια Διαμαντή, πιστοποιημένες απ’ το Πανεπιστήμιο του Stanford, με πτυχίο δια βίου μάθησης ‘’Child nutrition’ & Cooking’’.
Σε μια ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα για εκπαιδευτική μαγειρική, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με βασικούς κανόνες υγιεινής διατροφής, θα μάθουν πως δουλεύει ο μεταβολισμός και η πέψη, συνδυασμούς τροφών, δίαιτα του πιάτου, τις διατροφικές ομάδες και τη μεσογειακή διατροφή. Το εργαστήριο έχει πάντα ένα εκπαιδευτικό θέμα συζήτησης και μια συνταγή που θα εκτελούν τα ίδια τα παιδιά. Το αισθητηριακό κομμάτι της μαγειρικής αναπτύσσει στα μικρότερα παιδιά δεξιότητες λεπτής κινητικότητας, φαντασίας, γευσιγνωσίας και κοινωνικότητας. Βελτιώνει τη σχέση του παιδιού με το φαγητό, ειδικά σε παιδιά με επιλεκτική σίτιση. Τα μεγαλύτερα παιδιά αποκτούν δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης, αυτοπεποίθησης, δημιουργηκότητας και ενθάρρυνσης. Είναι μια δημιουργική μύηση στη διατροφική γνώση, στη γαστρονομία, στη κουλτούρα Μεσογειακής διατροφής μέσα από ομαδικότητα και φαντασία που θα οδηγήσει σε μία νέα γενιά ενηλίκων με γνώση για την υγεία και μαγειρικές πρακτικές.
Το παρόν εργαστήριο πραγματοποιείται στο Bio Clinical Center αλλά, κατόπιν συνεννόησης, πραγματοποιείται και σε σχολεία.
Leave a Reply