Πως συνδέεται η απόκτηση ενός παιδιού με την απιστία; Μπορεί να δημιουργήσει θέματα στη σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού;

Η μεταμόρφωση της συζύγου από σέξι ύπαρξη σε μητρική φυσιογνωμία μπορεί να είναι η αιτία για μια εξωσυζυγική σχέση; Ναι, μπορεί.

Ο ερχομός ενός παιδιού φέρνει χαρά, ευτυχία, χαμόγελο και στιγμές μεγάλης αξίας. Την ίδια στιγμή φέρνει και ερωτικούς μπελάδες.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας στις 15 Μαΐου, η ιστοσελίδα για εξωσυζυγικές σχέσης AshleyMadison.com, ρώτησε και έμαθε ότι  η πιο κοινή αιτία για την έναρξη της απιστίας σε ένα  ζευγάρι συμπίπτει με τη γέννηση του πρώτου παιδιού.

«Η γέννηση ενός παιδιού είναι συχνά ένας χρόνος δοκιμών για τα παντρεμένα ζευγάρια, μη ξεχνάμε κιόλας πως οι σεξουαλικές επιθυμίες και η ελκυστικότητα μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη», αναφέρει ο Noel Biderman, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της AshleyMadison.com.

«Συχνά, οι γυναίκες ομολογούν ότι δεν αισθάνονται πλέον ελκυστικές λόγο της εγκυμοσύνης τους, ενώ οι άνδρες με τη σειρά τους αισθάνονται ότι το σεξ μετά τα παιδιά είναι προβληματικό. Είναι εξαιτίας αυτού που πολλοί σύζυγοι ψάξουν για κάτι έξω από το γάμο για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες που συχνά μένουν ανεκπλήρωτες στο σπίτι».

Η έρευνα σε 13.912 εγγεγραμμένα μέλη διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των χρηστών είναι γονείς.

Επιπλέον δεδομένα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι τα παρακάτω:

• το 38,5% των ανδρών και 31,9% των γυναικών παραδέχονται ότι η πρώτη τους απιστία συνέβη γύρω από τη γέννηση ενός παιδιού

• 69,4% των ανδρών και 78,9% των γυναικών είναι γονείς

• 58,7% των ανδρών και 61,3% των γυναικών έχουν  παιδιά μεταξύ των ηλικιών 1-5

• 31,6% των ανδρών και 35,2% των γυναικών έχουν τουλάχιστον 2 παιδιά

«Μετά τη γέννηση ενός παιδιού, ο γάμος γίνεται μια πράξη εξισορρόπησης μεταξύ των αναγκών του ζευγαριού και των παιδιών τους. Ο χρόνος και η ενέργεια που κάποτε ήταν αφιερωμένος στις συναισθηματικές και σωματικές ανάγκες του ζευγαριού ξαφνικά κατευθύνεται προς τη φροντίδα των απογόνων τους», συμπληρώνει ο Noel Biderman!

Και κάπως έτσι ο προσανατολισμός αλλάζει και ο καθένας ψάχνει να ανακαλύψει τρόπο ικανοποίησης εκτός οικογενειακόύ πλαισίου!