Τα μικρά ζουζούνια δύσκολα θα κοιμηθούν και το ξέρεις καλά. Όταν λοιπόν έρχεται η ώρα για ύπνο συνήθως το σπίτι θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Πώς όμως θα μπορέσεις να τα βοηθήσεις ώστε να χαλαρώσουν πριν κοιμηθούν;

1.Μπάνιο

Capture

Κάνε την ώρα στο μπάνιο να μετράει. Θα πρέπει και το παιδί να αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη διαδικασά σαν έναν τρόπο χαλάρωσης. Ζέστανε το νερό και ετοίμασε μια ζεστή πετσέτα για να σκουπιστεί. Για τους μικρούς μας εξερευνητές, η νέα σειρά Strength drops της Johnson’s έχει σχεδιαστεί με διασκεδαστική συσκευασία και συστατικά που ενδυναμώνουν τα μαλλιά και κάνουν το μπάνιο πιο εύκολο για τους γονείς. Από την άλλη για τους πιο μικρούς μας φίλους, η σειρά Bedtime® με το άρωμα Natural Calm™ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος μιας ρουτίνας ύπνου, που είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι βοηθά τα μωράκια να κοιμηθούν γρηγορότερα και περισσότερο.

 

2.Μια ιστορία

Capture

Το να του διαβάσεις μια ιστορία σίγουρα θα βοηθήσει ώστε να χαλαρώσει το παιδί και να κοιμηθεί. Κλείσε το περιττό φως στο δωμάτιο και δημιούργησε ένα ευχάριστο σκηνικό. Στη συνέχεια φρόντισε η φωνή σου να είναι χαλαρή χτίζοντας με αυτό τον τρόπο το παραμύθι. Θα δεις που σε λίγη ώρα το μικρό “διαβολάκι” θα έχει μεταμορφωθεί σε ένα “αγγελούδι”. Χιονάτη, Σταχτοπούτα, Κοκκινοσκουφίτσα, Ο λύκος και τα επτά κατσικάκια, Τα τρία γουρουνάκια, Ο κοντορεβιθούλης, Το άσχημο παπάκι, Ο Πήτερ Παν, Ο παπουτσωμένος γάτος, Πινόκιο, Η Ωραία Κοιμωμένη, Ραπουνζέλ θα τα βρεις όλα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Τα γνωστά μας παραμύθια σε νέες εικονογραφήσεις.

 

3.Ωρα για διαλογισμό

Capture

Μετά το μπάνιο και λίγο πριν το κρεβάτι είναι η ώρα για να κάνει ο μικρός μας φίλος έναν μικρό διαλογισμό. Αυτή είναι μια άσκηση που θα το βοηθήσει να χαλαρώνει. Ζήτησε του να ξαπλώσει σε ένα χαλί ή στο κρεβάτι και να κλείσει τα μάτια του ακούγοντας τον ήχο της αναπνοής του μετρώντας μέχρι το είκοσι. Μετά τις εικοσι αναπνοές θα πρέπει να μείνουν ακίνητα και να ακούσουν πολύ προσεχτικά ώστε να κάνεις έναν απαλό ήχο. Αν τον ακούσουν τότε θα πρέπει να σηκώνουν μαλακά το χέρι τους. Μετά από περίπου 10 φορές και με λίγη τύχη το παιδί σας θα αρχίσει να νυστάζει. Για να είσαι σίγουρη όμως ότι δεν θα κρυώνει θα πρέπει να φοράει άνετες και ζεστές πιτζάμες όπως αυτές που βρήκαμε στο Tezenis!

 

 

4. Μουσική

Όταν λοιπόν τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν πιάσει τότε δοκίμασε λίγη μουσική που σίγουρα θα το ηρεμήσει! Στο internet μπορείς να βρεις διάφορα παιδικά νανουρίσματα και χαλαρωτικές μουσικές που σιγά σιγά θα κάνουν τον μικρό σας φίλο να νυστάξει!