Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η Γιορτή της Μητέρας είναι ένα πρωινό στο κρεβάτι. Κάνε έκπληξη στην μητέρα σου και θα της μείνει η μέρα αξέχαστη.

Πρώτα απ’ όλα, σκέψου τι της αρέσει περισσότερο. Αν της αρέσει ο καφές, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις εκπληκτικές συνταγές πρωινού. Η Lavazza σας δίνει ιδέες για να εντυπωσιάσετε την μητέρα σας με τις ικανότητές σας.

Μια εκλεπτυσμένη επιλογή είναι ο βιεννέζικος καφές.

caffe_viennese_gallery (1)

Υλικά

Για 1 μερίδα

40γρ (1 κούπα) εσπρέσο lungo ή μόκα

25γρ κρέμα γάλακτος σε μορφή σαντιγί

2γρ νιφάδες σοκολάτας

10γρ σιρόπι σοκολάτας

 

Προετοιμασία

Ρίξτε 10γρ σιρόπι σοκολάτας σε ένα μικρό ποτήρι.

Ετοιμάστε ένα εσπρέσο lungo, ρίξτε τον μέσα στο ποτήρι και προσθέστε τη σαντιγί.

Πασπαλίστε με νιφάδες σοκολάτας.

Έτοιμο! Απολαύστε ένα καταπληκτικό διάλειμμα για καφέ με γκουρμέ γεύση.

 

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή με Lavazza Crema e Gusto

pane_kamut_caffe_gallery

Σταρένιο ψωμί Kamut Khorasan με γεύση καφέ, σερβιρισμένο με καραμελωμένο τοπικό μπέικον. Μια υγιεινή και γευστική επιλογή.

Υλικά

Για 2 καρβέλια ψωμί

1.5 κούπα καφέ κρύας εκχύλισης (σκέτο, χωρίς προσθήκη νερού)

2κ.σ νερό

2κ.σ σκόνη καφέ

1 κούπα αλεύρι

1 κούπα σταρένιο αλεύρι Kamut®* Khorasan

3κ.γ ζάχαρη

2κ.γ μαγιά

2 φέτες μπέικον (για 1 μερίδα)

 

Προετοιμασία

Βήμα 1

Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό.

Κοσκινίστε μαζί τους δύο τύπους αλευριού. Ζυμώστε το μισό από το μείγμα των αλευριών με το νερό και τον καφέ και προσθέστε αλάτι στη ζύμη. Έπειτα προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίστε να ζυμώνετε για περίπου 20 λεπτά.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με μία πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου,  έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 3 ώρες).

Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε καλαμποκάλευρο στο κάτω μέρος του για να μην κολλήσει το ψωμί. Αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ, ζυμώστε την για λίγο, κόψτε την σε 3 κομμάτια και τοποθετήστε τα μέσα σε ξεχωριστά ταψιά. Καλύψτε τα ταψιά με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για ακόμη 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, τοποθετήστε την στο φούρνο δίπλα από ένα σκεύος γεμάτο νερό και ψήστε στους 200°C (390°F) για περίπου 20-25 λεπτά.

Βήμα 2

Πασπαλίστε ζάχαρη πάνω από τις φέτες μπέικον και ψήστε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στον συμβατικό φούρνο στο γκριλ για 1-1,5 λεπτά.

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή με Lavazza Qualità Rossa

x17927

Μην ξεχνάτε οτι η εμφάνιση παίζει ρόλο. Σερβίρετε όλες τις λιχουδιές που έχετε ετοιμάσει σε έναν ωραίο δίσκο και στα πιο όμορφα πιάτα και μαχαιροπήρα που έχετε. Ολοκληρώστε την προετοιμασία με ένα μικρό βάζο λουλουδιών αφιερωμένο σε αυτήν. Ένας όμορφος τρόπος για να ξεκινήσετε μαζί την Γιορτή της Μητέρας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.